Vrei să înjuri PSD-ul? Chiar vrei? Ia de-aici!

Esența: Vrei să înjuri PSD-ul? Fă-o dacă vrei, e democrație. Dar hai să ne uităm împreună peste niște cifre de la Eurostat. Ai răbdare?

Programul de guvernare

Până acum, cu chiu, cu vai, PSD-ul și-a văzut de îndeplinirea programului de guvernare. Cu toate piedicile puse de opoziție și de Iohannis, coaliția PSD-ALDE a reușit să aducă multe schimbări așteptate.

De la schimbarea legilor justiției și revocarea lui Kovesi, până la diverse măsuri care au ridicat România din punct de vedere economic.

Vrei să înjuri PSD-ul?

Dacă tu crezi că nu mai poți trăi dacă nu înjuri PSD-ul, atunci cine sunt eu să te opresc?

Dar gândește-te un pic:

  • Pensiile mărite sunt pentru toată lumea, nu doar pentru pensionarii de acum. Ei doar beneficiază mai rapid de măriri. Dar și tu vei ajunge pensionar într-o zi, iar atunci îți vor prinde bine niște bani în plus. Trebuie doar să nu fi berbec și să gândești și mai departe de ziua de azi;
  • Poate tu nu ai salariu mărit, pentru că lucrezi în privat. Dar în loc să te oftici că bugetarii vor trăi mai bine și să-i înjuri pe ei, de ce nu îți înjuri angajatorul care nu-ți mărește salariul? Întreabă-te un lucru: dacă nu ar mai exista salariu minim, cât ai primi? Sau poate nu tu, dar alte câteva sute de mii de oameni poate n-ar mai câștiga nici măcar atât. Dar ce vină au angajații bugetari că tu câștigi prost?
  • Hai că nu mai insist acum și cu alte “abureli”. O să mai revin și altă dată la acest subiect.

Cifrele nu mint

Oricât nu ți-ar conveni PSD-ul, cifrele nu mint. Vrei să înjuri PSD-ul? Fă-o după ce te mai informezi un pic.

Îți place adevărul? Ia uite ce a relatat Adevărul în data de 14.08.2018:

Oficiul European de Statistică, Eurostat, a publicat marţi datele privind creşterea economică a statelor membre UE, indicând un avans al economiei româneşti de 1,4% faţă de 0,1% în primele trei luni din an.

Spre comparaţie, Ungaria a înregistrat în primele trei luni o creştere economică de 1,2%, iar în cel de-al doilea trimestru de 0,9%, în timp ce creşterea economică înregisrată de Polonia în primul trimestru a fost de 1,6%, iar în cel de-al doilea de 0,9%, acestea fiind singurele state cu creştere economică mai mare de 1% pe primul trimestru. Ca atare, creşterea economică a României din cel de-al doilea trimestru din 2018 este cea mai mare din UE, de 1,4%, faţă de aproape o stagnare pe primul trimestru, când a înregistrat doar 0,1%.”

Eurostat - creşterea economică a statelor membre UE
Eurostat – creşterea economică a statelor membre UE

Sursa: Eurostat

Tot mai vrei să înjuri PSD-ul?

Bine, nene. Fă-o. E democrație. Dar măcar vino cu argumente mai bune, pentru că realitatea nu prea e de partea ta.

Te limitezi la cum se exprimă Viorica Dăncilă? Argumentul ăsta are valoare zero în comparație cu cifrele obținute de coaliție. De ce? Pentru că la nivelul ăla mare de lideri politici contează mai mult faptele decât vorbele.

Vrei să înjuri PSD-ul și ai nevoie de motive mai bune? Uite doar de-al dracu’ nu le scriu aici. Parcă #rezistenții erau ăia ‘telectuali, deci ar trebui să-i ducă mintea să găsească argumente reale, nu? Trebuie doar să nu se mai lase fentați de propaganda care îi vrea proști

PS. Dacă vrei să înjuri PSD-ul, dar folosești expresii ca “bagamias”, “mata”, sau alte cuvinte scrise “korekt”, sari peste felul cum se exprimă Prim-ministrul, mai ai multe de învățat până să te apuci să dai lecții sau să arăți cu degetul. Toți putem greși la un moment dat, dar chiar de fiecare dată?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *