Viorica Dăncilă, după jumătate de an de guvernare

Esența: Viorica Dăncilă după 6 luni de guvernare. Părți negative, părți pozitive și ce mai zice presa anti PSD.

Viorica Dăncilă, părțile negative

Am tot fost criticat în ultima perioadă că “nu mă iau” de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Că de ce îi văd doar pe “ceilalți”? Care or fi aceia, nu prea am înțeles. Poate s-or fi referit la “circarii” din USR? Sau poate la “kamikaze” din PNL care îl urmează pe Ludovic Orban spre dezastru…

În fine. Hai să vorbim “de rău” și despre doamna Viorica Dăncilă:

 • Nu prea știe să vorbească (în public) și are (avea) destule greșeli gramaticale;
 • Ascultă de Liviu Dragnea (de parcă acesta n-ar fi liderul partidului);
 • Nu reușește să-i motiveze pe acei miniștri care nu-și fac treaba;
 • Nu are un plan de “marketing pozitiv” pentru a promova toate măsurile pozitive din deja celebrul program de guvernare, pe care cei care critică PSD-ul nici măcar nu l-au citit ca să afle că există un capitol numit Justiție, la pagina 149;
 • Nu prea știe să vorbească (în public)…dar cred că am mai zis-o pe-asta…

Ce zice presa anti PSD?

Ce să zică? Numai de bine, nu?

G4Media

Momente fără precedent luni seară în studioul Antenei 3, când moderatorul Mihai Gâdea a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă a discutat cu ministrul Agriculturii despre inundațiile care au afectat recoltele. Premierul a spus într-o frază că a discutat la Bruxelles pentru eventuale ajutoare, după care a început să vorbească despre programul PSD pentru irigații, lăudându-se minute în șir cu investițiile și pompele de irigații.

Totul a culminat cu declarația ”Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”, în timp ce Gâdea privea încruntat slide-urile din care Viorica Dăncilă citea.

De remarcat că, pe tot parcursul emisiunii în care și-a prezentat bilanțul, Viorica Dăncilă s-a uitat în mod repetat în afara cadrului, părând că cere indicații, așa cum o făcuse cu o lună în urmă și la un interviu de la România TV.

Sursa: G4Media

Digi24

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus luni seară la un post de televiziune că este om şi este supus greşelilor, afirmând că presiunea uriaşă exercitată asupra ei reprezintă motivul pentru care apar şi greşelile. Ea a mai spus că nu a greşit niciodată prin deciziile pe care le-a luat, nu a luat nicio decizie împotriva oamenilor, iar mulţi dintre cei care au jignit-o ‘sunt cei care de-a lungul timpului au luat decizii împotriva oamenilor şi unii chiar le-au aplaudat’.

Premierul nu a scăpat luni de critici chiar dacă s-a concentrat foarte mult să citească perfect prezentarea bilanțului la șase luni de mandat. A urmărit cu pixul discursul notat pe foi, dar chiar şi aşa a avut câteva scăpări:

8.865 de lână’…de tone de lână au fost colectate, din care 3.444 tone au fost exportate’.

‘Prezentăm o parte din obiectivele efectiv refinalizate în primul semestru din 2018. Aceste proiecte au o importanţă foarte mare pentru comunităţile locale, mai ales în mediul rural’.

Avem finalizate 939 kilometri’ de drumuri judeţene şi comunale.”

Sursa: Digi24

Gramatica asta…

Deci, problema cea mare a Vioricăi Dăncilă este…gramatica? Cea mai mare problemă? Ok…

Nu contează ce-a zis? Nu contează realizările? Doar gramatica?

Știți ce înseamnă asta? Că nu au alte argumente, unele mai serioase, pentru a o critica pe Viorica Dăncilă…

Dacă e să ne luăm după criterii care n-au legătură cu competențele, atunci mai găsim destui oameni “remarcabili”:

 • Băsescu e chior și are o șuviță buclucașă;
 • Boc e pitic și lumea l-a confundat cu un pinguin;
 • Udrea e blondă și lumea o consideră…în fine;
 • Mucuș…Nicușor Dan știe să facă bile din muci;
 • Mazăre se dădea în spectacol pe lângă fete tinere;
 • Iohannis vorbește mai bine în germană decât în română. Și e cam mut mare parte din timp;
 • Tăriceanu a încercat să-și construiască un harem;
 • Orban ba a fost împotriva lui Kovesi, ba a susținut-o…stai, asta-i o chestie serioasă…

Viorica Dăncilă, părțile pozitive

Uite că tot se găsesc aspecte pozitive la Prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Faptul că ascultă de Dragnea e nasol?

Foarte bine că ascultă de liderul PSD pe care, momentan, îl cheamă Dragnea, asta e. Cine nu a înțeles că programul de guvernare a fost gândit și de el, asta e. N-au decât să-și bage unii unghia în gât. Dacă n-ar asculta și n-ar urma programul de guvernare, ce s-ar alege de guvernarea asta (din nou)? Doar Grindeanu și Tudose n-au fost dați jos de buni ce erau…

Gramatica

Da, a gafat-o de multe ori, dar pare că depune eforturi să se corecteze. Dar ce contează mai mult? Ce face un politician, sau ce zice? Nu erau condamnați public aceia care mințeau frumos în campanie, după care făceau ce doreau? Chiar Elena Udrea a recunoscut că “toți fac asta” (cu referire la politicieni)! E, uite că nu chiar toți.

Despre miniștrii care nu performează

Vine remanierea. Să-i schimbe și să vină alții mai competenți!

Nu are un plan de “marketing pozitiv”?

Da, nu prea are. Dar faptele vorbesc de la sine – pentru cei care pot depăși momentele când le vine să râdă de gramatică sau alte argumente care n-au legătură cu competențele sau realizările.

Și oricum, pentru cine ar fi planul? Pentru proprii susținători? În niciun caz. Pentru cei nehotărâți? Aceia se vor interesa singuri. Pentru cei care susțin opoziția sau care se bucură din cauza înjurăturilor la adresa PSD-ului? Aceia nu vor vota niciodată PSD-ul. Chiar astăzi cineva care are un parlamentar USR în familie mi-a scris:

N-are nimeni nimic a priori cu acest partid, dacă dovedește că se poate schimba. Dar, a-l susține în acest moment, mi se pare o dovadă de inconștiență… Nici măcar faptul că nu prea sunt alternative, nu o justifică!

PS. Despre părțile bune și rele ale guvernării voi scrie un articol separat.

PPS. Articol scris doar de-al dracu’ ca să-i mai enervez pe cei care mă fac întruna PSD-ist, de parcă ar fi nu știu ce jignire.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Viorica Dăncilă, după jumătate de an de guvernare”