Vineri 13, zi cu ghinion pentru președinți?

Esența: Vineri 13 pare să fie o zi cu ghinion pentru Iohannis și Trump.

Ziua de vineri 13

Ziua de vineri 13 este (în credința populară), o zi cu ghinion. Ba chiar este considerată o zi fatală, în care se petrec nenorociri. Persoanele superstițioase nu au curajul în această zi să întreprindă nimic (de exemplu, încheierea unor contracte, sau să pornească într-o călătorie).

Superstiția zilei de vineri 13 își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri (inclusiv Marele Maestru) la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307.

Primul, Iohannis

Ghinion, vorba celebrului profesor de fizică.

Deși ghinionul s-a întâmplat cu o zi înainte, astăzi ghinionul se răspândește prin tot spațiul virtual. Care este ghinionul? Că s-a prins lumea de cât de frustrat este Iohannis din cauza PSD-ului.

Iohannis ghinion de vineri 13
Iohannis la summit-ul NATO – sursa: www.presidency.ro

În poză mai trebuia să apară cineva: nimeni altul decât Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Da, este PSD-ist și Iohannis nu suportă ideea.

Dar, ghinion pentru Iohannis, cine s-a ocupat de “decaparea” (sau decuparea) ministrului, a făcut o treabă foarte proastă. Astfel, între mâna dreaptă a lui Iohannis (în stânga pozei) și corp, apare o mână în plus. Oare a fost dat afară “artistul”?

Dacă ar fi să credem că poza nu a fost editată (deși sunt semne că ar fi), ci că exact așa s-a “întâmplat”, atunci fotograful merită un bonus pentru efortul depus în a-l scoate pe Iohannis în evidență și de a nega existența PSD-ului la summit. Apropo, în nicio poză de pe site-ul Președinției nu apare Mihai Fifor. Dubios…

Dovada că Mihai Fifor se afla în spatele lui Iohannis

Iohannis la summit-ul NATO
Iohannis la summit-ul NATO – sursa: www.nato.int

Și ca să fie ghinionul complet, CCR a respins ca neîntemeiată sesizarea lui Iohannis asupra modificărilor Legii privind organizarea judiciară.

Al doilea, Trump

Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi cu onoruri la dineul oferit de Theresa May la palatul Blenheim. În cinstea lor a fost întins covorul roşu, iar liderul de la Casa Albă şi şefa guvernului de la Londra s-au ţinut de mână, în timp ce urcau treptele. Până aici, totul bine și frumos.

Trump de mână cu Theresa May
Trump de mână cu Theresa May pe covorul roșu

Ghinionul îl reprezintă faptul că în același timp, cotidianul The Sun a publicat un interviu acordat de preşedintele SUA în care acesta o critica pe Theresa May. În interviu, Trump spunea că aceasta nu i-a ascultat sfaturile în privinţa Brexitului iar dorinţa de a menţine relaţii strânse cu Uniunea Europeană “va ucide” acordul de liber schimb cu Statele Unite.

Ba mai mult, ghinionul îl urmărește pe Trump și altfel. Cu ocazia sosirii președintelui SUA în Marea Britanie, mulți cetățeni s-au gândit la o formă inedită de protest și anume, să urce în topurile muzicale melodia “American Idiot” a celor de la Green Day, lansată în 2004. Melodia a urcat în topurile muzicale din SUA când George W. Bush era președinte (republican, la fel ca Trump).

Știu că ambele întâmplări nu s-au petrecut în ziua de vineri 13, ci înainte. Dar, astăzi vom afla dacă melodia a urcat pe primul loc sau nu și tot astăzi în presă a început o campanie anti Trump. Deci, vorba profesorului de fizică, ghinion.

Oare vor înțelege ceva?

Deși melodia a apărut din cauza manipulărilor din presa din Statele Unite, britanicii s-au gândit să o folosească doar din cauza titlului. Oare sesizează cineva ironia? Oare sesizează careva din participanții la acest “protest” că sunt manipulați de presă (și pagini de facebook) să cumpere o melodie care a fost creată special pentru a combate mândria unor oameni care se lasă manipulați?

Dar, pare că Trump nu este prea deranjat de acest demers. El își vede de treabă în continuare.

Numai Iohannis se împiedică de PSD.

PS. Melodia “American Idiot” poate fi valabilă și în România, trebuie doar să înlocuim “American” cu “Romanian”, iar când zic “Romanian Idiot” mă refer doar la cei care vor să fie manipulați de propagandă (cei care nici măcar cu documente în față nu cred nimic) și nu la toți românii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *