Valer Dorneanu, asaltul #rezist și ce-a urmat după

Esența: După ce Valer Dorneanu a fost asaltat de câțiva #rezistenți, au apărut și diverse reacții. Cea mai ciudată este chiar reacția Președintelui CCR.

Scandalul

Tot weekend-ul trecut a circulat pe facebook un film în care Președintele CCR, Valer Dorneanu, era “contestat” de către niște protestatari. Să mai menționez legătura acestora cu #rezist?

Nu cred că e cazul. Ne explică chiar Mălin Bot:

Ce a declarat Valer Dorneanu?

Conform EVZ, Președintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că nu intenționează să depună niciun fel de plângere împotriva protestatarilor #rezist:

De la mine nu o să plece nicio plângere, sesizare, nimic. Nu am de gând să comentez întâmplarea de aseară. Nu vreau să fiu eu obiectul acestor discuţii.

Bine, deci nu face plângere ca să nu fie în centrul atenției? Păi este deja!

Dar dacă Președintele CCR nu simte nevoia să se ia măsuri împotriva unor astfel de oameni, atunci ce pretenție să mai avem de la… procurorul general, de exemplu?

Ce spune un membru CSM

Conform Antena 3, Victor Alistar, membru CSM din partea societății civile, a declarat:

Consider că violența de limbaj, violența de atitudine și hărțuirea unor persoane, cu atât mai mult a unor oficiali este inadmisibilă, iar nivelul de violență la care s-a ajuns în societatea românească cred că trebuie să fie stopat. Solicit procurorului general, ca în virtutea atribuțiilor pe care le are, să se autosesizeze și să nu mai acopere asemenea chestiuni prin lipsa autosesizărilor așa cum s-a întâmplat de pildă cu cauzele violențelor din 10 august.

Indiferent de opțiunile sale, care sunt evidente, cred că primează exercitarea atribuțiilor de serviciu. Este de datoria sa să demonstreze că legea în România este apărată de autoritățile care au această competență, este de datoria domniei sale să abordeze de o manieră obiectivă și imparțială, cu eficacitate, aplicarea legii în această țară, prin măsura în care este în posibilitate să își îndeplinească aceste atribuții.

Dar…

Lasă, domnule Lazăr. Vine vremea “ievaluării”. Și sigur va conta și această lipsă de reacție. Pe lângă multe altele…

Dar, întreb și eu ca un… naiv, să zicem. Cum de mereu sunt exact aceeași oameni implicați în scandaluri? Toate scandalurile fiind “spontane”.

Ale naibii coincidențe…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Valer Dorneanu, asaltul #rezist și ce-a urmat după”