Vâlcov, legea offshore și protestele

Esența: Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de facebook un “atac” la adresa intereselor străine. Apoi, pagina de facebook nu mai este de găsit. Noroc că au preluat site-urile de știri informația ca s-o putem analiza.

Despre Darius Vâlcov

Am mai vorbit despre “penalul” Darius Vâlcov într-un articol mai vechi în care am vorbit despre programul de guvernare. Articolul îl poți citi aici (se va deschide într-o fereastră nouă).

Atunci am scris:

“Despre dosarul său, el a declarat în data de 16.07.2018, la emisiunea Sinteza Zilei:

Este aşa o minciună, care, probabil, la un moment dat se va regăsi în vreo carte sau în vreun film, pentru că, după ce se vor încheia toate şi voi fi achitat, cred că cineva va fi interesat să descopere şi adevărul.

Nu există în rechizitoriu vreo declaraţie a martorilor sau în realitate nu s-au întâmplat aceste lucruri, ca vreun tablou, sume de bani să fie ascunse în cimitir sau în pereţi. Nu există aşa ceva.

Ştiu că nu este adevărat ce s-a spus despre mine. Ştiu că la final voi fi achitat.”

Pentru cârcotași: oricine se bucură de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei sentințe definitive!

Ultimul rând rămâne valabil.

Acum

După ce am citit pe diverse site-uri ce a zis Darius Vâlcov în data de 17.08.2018, am zis să merg direct la sursă. Am tot încercat să-i găsesc pagina de facebook, dar fără succes. Mă întreb dacă nu cumva i-a fost asaltată de “poliția facebook”?

În fine, știrea este cam pe toate site-urile de profil.

Am ales ca sursă QMagazine:

Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi însemnat acești bani pentru România? Alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcția a 10 spitale mari, complet utilate, cu câte 600 de paturi fiecare. Sau construcția și dotarea a câte 3 grădinițe în fiecare localitate din România. Sau finalizarea autostrăzii Ploiești-Brașov.

În 2010, Curtea de Conturi a României, analizând activitatea ANRM în perioada 2006-2010, a stabilit că prin neactualizarea prețului de referință, a fost diminuată redevența cuvenită bugetului de stat cu 2.407.470.702 lei.”

Document Vâlcov
Document Vâlcov

Legea offshore și protestele

Oare încă mai crede cineva că nu există nicio legătură între aceste două evenimente?

Se vede de pe lună că adevărata miză a protestelor din 10 august a fost dărâmarea Guvernului din cauza legii offshore schimbată pe ultima sută de metri în defavoarea străinilor și în beneficiul României. Și asta a lovit dur sub centură pe mulți.

Iar “dispariția” contului de facebook a lui Darius Vâlcov n-are nicio legătură cu ceea ce a publicat, nu? Prea multe “coincidențe” s-au adunat în ultima perioadă, iar numai cine are ochii închiși nu le vede.

Da, știu. Eticheta de “penal” de pe fruntea lui Darius Vâlcov îi împiedică pe mulți să vadă realitatea în ansamblul ei. Dar asta nu înseamnă că Vâlcov n-are dreptate, mai ales că nu este singurul care vorbește despre interesele străinilor.

Doar propaganda nu vorbește despre aceste lucruri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *