USR, un milion pentru Fără Penali. Ce urmează?

Esența: Campania “Fără Penali în Funcții Publice” a USR-ului a atins milionul. De semnături. La ce să ne așteptăm în perioada următoare? La o altă campanie.

USR, un milion pentru Fără Penali

USR, pe pagina lor de facebook, au anunțat ieri:

Suntem 1 Milion!

Inițiativa cetățenească Fără Penali în Funcții Publice a strâns un milion de semnături!

Astăzi, peste 1 milion de români consideră că România trebuie guvernată altfel, de oameni integri și nu de corupți. Uniți suntem o forță și putem salva România.

USR a sprijinit cu toate forțele această inițiativă cetățenească și va continua să o facă. În cele cinci luni de campanie, mii de membri USR au ieșit în stradă să strângă semnături și să discute cu oamenii despre viitorul României. Unii dintre ei au fost victime ale abuzurilor din partea poliției, jandarmeriei și primarilor, dar nu s-au lăsat intimidați, dimpotrivă au continuat cu și mai mult curaj!

Alături de USR, au sprijinit inițiativa grupul REZISTENȚA, Forumul Democrat al Germanilor din România, numeroase ONG-uri și grupuri civice din România, dar și cetățeni simpli care în timpul liber au ieșit în stradă. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!

Este important să rămâneți alături de noi până la sfârșitul acestei campanii și pentru campaniile viitoare ale USR pe care le vom derula pentru România.

Nedumerire

Să citim un pic mai atent ce a scris USR-ul în acest comunicat.

Este clar pentru toată lumea cine a sprijinit campania, da? “Grupul REZISTENȚA, Forumul Democrat al Germanilor din România, numeroase ONG-uri și grupuri civice din România”. Au uitat să specifice ONG-uri de-ale lui Soros, dar ce contează acest detaliu?

“Inițiativa cetățenească Fără Penali în Funcții Publice…” s-o creadă mutu’. Chiar ei afirmă indirect în a doua parte a comunicatului că nu este o “inițiativă cetățenească” – “Este important să rămâneți alături de noi până la sfârșitul acestei campanii și pentru campaniile viitoare ale USR pe care le vom derula pentru România.”

Deci este o inițiativă pur politică. Nu zic că este un lucru rău că este o inițiativă politică, dar hai să fim cinstiți. Mai ales că avem pretențiile astea de la unii care strigă în gura mare “Fără Penali”, nu? Bine, întrebarea legată de problemele penale ale USR-ului rămâne. Ce mai face Mickey Mouse? E bine? L-a întrebat cineva cum a donat bani pentru campania din 2016? Nu?

Ce urmează?

Modificarea Constituției. Dar ca această modificare să fie posibilă este nevoie de votul a 2/3 din Parlament. Se va găsi această majoritate? Mă îndoiesc.

Și atunci? USR-ul va folosi această campanie pentru a denigra majoritatea Parlamentară pe motiv că “penalii nu vor să scape țara de penali”. Pentru că doar la atât se poate rezuma această campanie. Parlamentarii vor invoca faptul că există deja legi care să împiedice penalii să ajungă în funcții publice.

A, da. Ce se va întâmpla cu semnăturile oamenilor? Rămâne să vedem…

Și să nu uităm de cel mai mare hop: ONU apără penalii?

PS. Nu doar un milion vor “fără penali în funcții publice”, ci toată țara. Diferența dintre voi și noi este că noi am observat cum poți ajunge penal din cauza abuzurilor unor procurori, judecători și securiști, iar alții sunt ocoliți de dosare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “USR, un milion pentru Fără Penali. Ce urmează?”