USR și PNL au luat-o razna rău de tot

Esența: USR și PNL s-au apucat să facă ce știu ei mai bine: să mestece aceleași lozinci și să-i avertizeze pe români că ordonanța lui Toader este o catastrofă pentru România.

USR și PNL

Deci, încep cu concluzia: USR și PNL au luat-o razna rău de tot din cauza ordonanței lui Toader.

După ce toată presa “de dreapta” a declarat că DNA-ul va fi distrus din cauza acestei ordonanțe, CSM-ul le-a închis gura explicând că ordonanța nu acționează retroactiv. De parcă acest lucru n-ar fi un element de bază în drept pe care cei care luptă pentru statul de drept ar fi trebuit să-l cunoască…

Dar “ordinul pe unitate” nu e complet dacă nu se activează și politicul. Adică USR și PNL.

Ce-au făcut cele două partide? Să le luăm pe rând:

USR

Conform Digi24, liderul USR, Dan Barna, a declarat:

În momentul de față avem o OUG prin care Liviu Dragnea tocmai și-a concediat procurorul din dosarul Tel Drum. DNA-ul este pus pe butuci. Forma ordonanței este de neacceptat pentru funcționarea justiției în România.

Deci, concluzia USR-ului este că “Dragnea”.

PNL

Partidul Național Liberal, spre deosebire de USR, nu se limitează la sesizarea Avocatului Poporului. Nu, ei se duc cu “pâra” la “stăpâni”.

Conform Mediafax, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat:

În continuarea demersurilor pe care PNL le-a iniţiat pentru a opri aceste demersuri toxice ale coaliţiei penalilor din PSD-ALDE, vom informa membrii Comisiei de la Veneţia cu privire la acest act normativ, cu privire la modul în care a fost adoptată această ordonanţă şi mai ales la modul ticălos în care a fost invocat prestigiul Comisiei de la Veneţia pentru a pune de fapt în realitate prevederi care sunt complet contrare cu observaţiile făcute de experţii Comisiei de la Veneţia.

Deci, concluzia PNL-ului este că “penali”.

Asta-i opoziția?

Dacă USR și PNL așa înțeleg să facă politică, să nu se mai mire că lumea se uită la ei cu scârbă. Bine, nu fanaticii lor, aceia care sunt anti PSD-iști convinși. Nu, lumea normală la cap, care mai și citește, care se mai și informează și care nu mestecă lozinci pe nerăsuflate.

Se pare că USR și PNL n-au învățat nimic în ultimii ani. Mestecă aceleași lozinci care prind la mințile netede și se duc cu pâra la stăpâni.

Presupun că va urma și o avertizare în legătură cu un dezastru catastrofic pentru România la nivel european din cauza aceste ordonanțe…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *