USR dosar penal la DNA (video cu donația lui Mickey Mouse)

Esența: Era și cazul. După ce Mickey Mouse a putut dona pentru campania USR-ului din 2016, DNA a deschis pe numele USR dosar penal.

USR dosar penal

După Parchetul General, acum și DNA a anunțat că a început o anchetă privind finanțarea campaniei electorale a USR.

Antena 3 a relatat:

Finanţarea USR este investigată de DNA! Dosarul a fost deschis în urmă cu două săptămâni, iar procurorii au cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă. 

Acest dosar s-a deschis la DNA după ce au existat mai multe cereri de sesizare, în special la autoritățile electorale permanente privind finanțarea din campania electorală, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare.”

Să nu uităm de campania “Fără Penali”!

Chiar recent, USR a reușit să strângă un milion de semnături pentru campania “Fără Penali”.

Dar, conform definiției date chiar de USR, aceștia sunt niște “penali”, nu? Ce susținea USR-ul în lung și-n lat? Că “penali” sunt cei care au un dosar penal deschis la DNA. Pentru ei nu a contat niciodată că orice om este nevinovat până la pronunțarea unei decizii definitive de către o instanță de judecată.

Așadar, de ce nu demisionează cu toții? Când are USR dosar penal nu se aplică aceeași logică? Sau e cu dublă măsură? Sau lozinca “Fără Penali” e bună numai pentru adversarii lor și să fie strigată în Piața Victoriei?

Ce zice USR-ul?

Ziare.com a relatat:

Vicepresedintele USR Ionuț Moșteanu a confirmat, miercuri, că DNA desfășoară o anchetă privind finanțarea partidului la alegerile locale și parlamentare din 2016 și în acest sens a solicitat o serie de documente de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Da, s-au cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă. Noi știm că a fost o plângere, cred că din partea lui Mirel Palada sau a altcuiva din PSD. Acum, dacă a fost o plângere, DNA e obligată să vadă ce-i cu plângerea asta.”

Cum?

Normal că DNA e obligată să vadă ce-i cu orice plângere penală. Dar de ce voi, cei din USR, puneți eticheta de “penali” pe orice adversar pe numele căruia există o plângere la DNA?

Dar când are USR dosar penal la DNA nu se aplică aceeași logică? Eu am zis de multe ori că roata se va întoarce și-i va lovi pe cei din USR fix cu propriile arme. Uite că s-a întâmplat.

Mickey Mouse, fan USR

În același articol de la Ziare.com, domnul Ionuț Moșteanu a mai declarat că:

“…judecătorii au spus negru pe alb că finanțările USR sunt corecte, banii din online sunt trasabili, totul este în regulă și AEP trebuie să ne returneze banii…”

Problema cea mai mare la care trebuie să răspundă USR-ul este cea în care un personaj de desene animate, deci fictiv, a putut dona pe platforma online. De ce nimeni nu a verificat dacă banii primiți au venit de la oameni reali, cu buletine reale? Da, Mickey Mouse a donat pentru USR cu un buletin găsit pe Google. A apărut la știri și dovada se găsește și pe Youtube:

Cum e cu prezumția de nevinovăție?

Acum le este bine cu prezumția de nevinovăție? Sau penali sunt numai adversarii politici?

Cred că acesta este încă unul din momentele în care românii își pot da seama că realitatea diferă cu mult de campaniile de marketing politic.

Și, ca să răspund tuturor celor care mi-au băgat USR-ul pe gât, acesta este încă un motiv pentru care eu nu voi vota niciodată USR-ul. Ei au zis că vor face o politică altfel. Ce observ eu este că “altfel” a însemnat doar circ, lozinci și ipocrizie. Ei se cred deasupra legii și mai sunt și tupeiști până peste măsură. Jalnic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *