Tudorel Toader anunță următorul pas așteptat de mulți

Esența: Tudorel Toader a anunțat că activitatea managerială a lui Augustin Lazăr la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va fi supusă evaluării.

Declarația lui Tudorel Toader

Tudorel Toader a publicat o postare pe pagina sa de facebook în care anunță:

Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție!

Preambul:

În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.

În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.

Zilele acestea aflăm că în realitate a fost “desecretizat” un protocol “abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, ‘La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr…..din 04.02.2009’. 

Folosirea sintagmei “se abrogă”, arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative.

Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile!

Era și cazul

După ce Kovesi s-a dovedit a fi un dezastru, trebuia să vină și rândul protectorului acesteia. Mai ales după ce au apărut în presă informații despre protocolul secret dintre Parchetul General și SRI, semnat chiar de către Augustin Lazăr. Da, acel Lazăr care a declarat că nu există protocale secrete!

Îmi permit să afirm că după ce protocoalele secrete au scandalizat și restul lumii civilizate, Tudorel Toader nu prea are cum să-l mai lase pe Augustin Lazăr în funcție, fie și doar din cauza acestui argument.

Deci, zilele lui Augustin Lazăr sunt numărate. Cel mult 30 de zile mai are, nu? Să sperăm că de data asta Iohannis va reuși să citească mai repede.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Tudorel Toader anunță următorul pas așteptat de mulți”