Traian Băsescu îl “trage de urechi” pe Iohannis

Esența: Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a făcut cea mai surprinzătoare declarație despre documentul dubios din dosarul lui Augustin Lazăr.

Contextul

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut recent o declarație care a răscolit un pic atât presa, cât și cetățenii României. Acesta a afirmat că în dosarul de numire al lui Augustin Lazăr s-ar fi aflat un document dubios. Acel document ar fi, de fapt, un NUP în favoarea Președintelui Iohannis.

În acest context, cea mai surprinzătoare declarație vine chiar de la fostul Președinte, Traian Băsescu. Nu o să comentez de ce mi s-a părut cea mai surprinzătoare declarație, vă las pe voi să vă convingeți. Știu, știu, cine îl mai bagă în seamă? Ei bine, ar cam trebui din când în când. Pentru că ceea ce zice, zice bine.

Să încercăm să lăsăm un pic trecutul deoparte și să-l “ascultăm” pe Traian Băsescu.

Ce spune Traian Băsescu?

Pe pagina sa de facebook, Traian Băsescu îl “trage de urechi” pe actualul Președinte, politrucul turist.

Traian Băsescu a afirmat următoarele:

Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere!

Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de Procuror General, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României.

Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său.

Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie.

Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere pentru că este singurul care poate ‘desemna’ mincinosul, spunând public dacă a avut în dosarul lui Augustin Lazăr o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pe numele său, ordonanţă aprobată de Augustin Lazăr.

În minutul următor declaraţiei preşedinteluiu, mincinosul trebuie să demisioneze.

PS – Dacă documentul s-a aflat în dosar şi domnul Iohannis are o mare problemă.

Deci…

Cum e cu șantajul? Cum e cu numirea? Cum e cu “independența justiției”? Că cu ipocrizia știm cum stăm.

Și… cum e cu dosarul? Încă îl așteptăm cu toții. Unii mai nerăbdători ca alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *