Traian Băsescu despre Dăncilă și Meleșcanu

Esența: Eu încă mai sper că Traian Băsescu s-a apucat să scrie un roman-jurnal cu titlul “Cum v-am tras-o, pas cu pas”. Dar până atunci, să vedem ce mai scrie ca să nu uite lumea că există.

Cum v-am tras-o, pas cu pas?

E numele pe care l-am dat cărții pe care sper s-o scrie Traian Băsescu. Un roman-jurnal, în care să ne explice și nouă cum a pus bazele statului paralel, cum și-a linșat adversarii politici, cum a reușit să taie și să spânzure economia României prin marioneta sa cu aspect de pinguin…

Dar cred că va rămâne doar un vis. Talent la scris are, nu aia ar fi problema…

Traian Băsescu

Fostul Președinte, Traian Băsescu, a scris pe pagina sa de facebook:

Meleşcanu, cel mai important agent de turism pentru turnee în lumea arabă

Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuwait,Sultanatul Oman, Qatar, cu Dubai, Abu Dhabi, Kuwait City, Muscat şi Doha puncte turistice de escală pentru discuţii cu şeicii legat de priorităţile României în preşedinţia rotativă a UE.

În pregătirea mandatului României, Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor în ţară şi să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea şi nu în ultimul rând să facă turism.

Cu 7 săptămâni înaintea preluării preşedinţiei UE, destinaţiile premierului şi ale ministrului de externe trebuiau să fie Paris, Varşovia, Madrid, Berlin, Londra, Haga, Bruxelles, Praga, Viena, Dublin, Lisabona pentru ca premierul Dăncilă să afle şi să înţeleagă direct de la omologi priorităţile fiecărei ţări, ce poate şi ce nu poate accepta fiecare din statele membre legat de Brexit, migraţie, bugetul UE, emisii de carbon (încălzirea globală), relaţia cu Iranul şi soluţia pentru Siria, politica energetică, securitatea UE, Strategia Dunării, evoluţiile viitoare ale UE şi nu în ultimul rând proiectul severei rezoluţii care vizează România aflat în pregătire la Parlamentul European.

În realitate, bietul premier al României merge şi el pe unde mai este primit, iar în materie de falsă politică externă Meleşcanu este un artist.

Pentru organizarea unui turneu turistic la nivel înalt nu avem nevoie să plătim un ministru de externe. Este suficient un comision plătit unei agenţii de turism.

PS – Nu spune nimeni că vizita în state arabe nu este importantă. Problema este că altele erau priorităţile majore de politică externă în această perioadă iar Viorica nu are cum să înţeleagă acest lucru în timp ce Meleşcanu chiar ar putea înţelege, dar face şi el ce mai poate.

Brexit?

De Brexit nu s-a ocupat Iohannis? Nu a rezolvat el deja? Chiar dacă ne-a arătat cât îl interesează prin absența sa din prima zi, până la urmă a reușit să stabilească niște “priorități”…

Despre migrație…

…numai de bine. Unii vor, alții nu.

Bugetul UE…

…de parcă îl stabilește România.

Emisii de carbon…

Când deja există tendințe de interzicerea diesel-ului, e greu de stabilit ceva, nu?

Relația cu Iranul și soluția pentru Siria…

Nu pentru asta avem intelligence?

Politica energetică…

Cred că deja s-a stabilit câte ceva prin legea offshore. Că unora din UE nu le convine că mai pierd din putere, asta e.

Securitatea UE…

Păi, n-a zis Macron că UE are nevoie de o armată ca să se apere de Rusia, China și SUA?!

Strategia Dunării…

Da, aici ar fi o problemă. Portul Constanța deranjează pe Olandezi, deci ciuciu Schengen, nu?

Evoluțiile viitoare ale UE…

O să fie circ. Iar alegerile din SUA vor influența evoluția UE mai mult decât ar putea s-o facă România de una singură. Iar cele “două viteze” se vor vedea mai bine: Vest contra Est (influențe democrate contra influențe republicane).

Proiectul rezoluției care vizează România…

Da, grija cea mare a UE. Apărarea “statului de drepți”, creat în România de… ghici cine? Chiar de Traian Băsescu, cu sprijinul democraților din SUA și al Bruxelles-ului din Vest.

Deci…

Decât să dea lecții aiurea Guvernului, nu mai bine ne “dă lecții” despre cum a apărut statul paralel?

Mai întreb o dată, când apare romanul-jurnal al lui Traian Băsescu, cu titlul sugerat de mine “Cum v-am tras-o, pas cu pas”?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *