Trădare, trădare, dar să știm și noi, nu?

Esența: “Mirel Curea a atins un punct sensibil. Un punct de inflexiune care poate fi sinonim în cazul generalului Florian Coldea cu o acuzație de trădare.” (Dan Andronic)

Trădare?

Dan Andronic, într-o postare pe contul personal de facebook, afirmă:

Mirel Curea a spus în repetate rânduri că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi au primit, în cadrul unei proceduri secrete, cetățenia americană.

Zilele astea am stat mai mult de vorbă cu el și am înțeles de unde are informațiile. Are!

Este normal să fie atâtea reacții pentru că dacă este adevărat, dosarul gen. Florian Coldea începe să semene cu cel al lui Mihai Pacepa.

P.S. Nu vi se pare ciudat că despre acest subiect nu vorbește nimeni? Poate nu-i senzațional, presa și oamenii politici fiind extrem de riguroși când vine vorba despre părinții Binomului.

Chiar. De ce nu vorbește nimeni?

Pe site-ul EVZ, Dan Andronic a scris un articol cu un titlu destul de confuz, în care afirmă:

Totul a debutat în 2005, dar a cunoscut apogeul în 2014. Mai ales din momentul în care părinții Binomului au ales să servească interesele unui alt stat decât România.

O afirmație care poate acoperi o realitate diversă, de la ocrotirea multinaționalelor, niciodată implicate în marile cazuri de corupție, până laignorarea declarațiilor unor inculpați care vizau persoane dragi Binomului. Sau chiar mai mult! Pentru că așa cum am mai scris, jurnalistul EvZ Mirel Curea a afirmat în repetate rânduri că cei doi, gen. Florian Coldea și procurorul Laura Codruța Kovesi au primit în mod secret, cetățenia unui alt stat, respectiv SUA, ca răsplată și garanție totală pentru acțiunile lor viitoare.

cazul lui Florian Coldea seamănă din ce în ce mai mult cu cel al lui Mihai Pacepa! Dar sunt convins că sunt date suplimentare care vor apărea în perioada următoare.

Le așteptăm

Și cred că nu sunt puțini oamenii care ar fi cu adevărat interesați să afle dacă aceste lucruri sunt reale.

Era o vorbă celebră, “trădare, trădare, dar să știm și noi”. Chiar dacă nu am folosit-o cu sensul original, replica este valabilă și în acest caz.

Dar cel mai important, CSAT-ul, Parchetul Militar, Parlamentul și oricine ar fi trebuit să știe lucrurile astea au obligația (măcar morală) să fie cei mai interesați să afle dacă a fost trădare sau nu! Și dacă a fost trădare, atunci să primească ce merită!

Oare Iohannis, ambasadorul străinilor, are vreun cuvânt de spus?

Oare Viorica Dăncilă are ceva de zis?

Liviu Dragnea cum comentează?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Trădare, trădare, dar să știm și noi, nu?”