Statul paralel este cea mai ticăloasă invenție

Esența: Așa cum se vorbește despre deep state în SUA, așa se vorbește și la noi despre statul paralel.

Statul paralel, a.k.a. Deep State

Pentru cine nu cunoaște termenul, A.K.A. înseamnă  “Also Known As”, care se traduce “cunoscut ca”.

Ce este “Deep State” (în traducere cât mai exactă, “statul profund”)?

Site-ul Dictionary.com ne oferă o explicație simplă:

Traducere: “Deep State se crede a fi o rețea clandestină înrădăcinată în guvern, birocrație, agenții de informații și alte entități guvernamentale. Deep State se presupune că controlează politica de stat în spatele scenei, în timp ce procesul ales în mod democratic și oficialii aleși sunt doar niște figuri.

De unde provine termenul “deep state”?

Același site ne oferă și explicația:

Traducere: “Originile termenului “Deep State” sunt din rețeaua secretă turcă cunoscută sub numele de derin devlet. Acest grup a fost înființat în 1923 de către Mustafa Kemal Atatürk cu scopul de a întreprinde acte clandestine pentru a păstra structura guvernamentală actuală. Aceste acte includ torturi și asasinate private ale figurilor care au fost văzute ca fiind ostile instituției.

Deep State în SUA

Acest termen a devenit foarte cunoscut în Statele Unite odată cu lansarea campaniei prezidențiale a lui Donald Trump (din partea Partidului Republican). El a folosit des acest termen, acuzând Partidul Democrat că ar beneficia de sprijinul “deep state”.

Donald Trump a acuzat statul paralel (din SUA) că vizează delegitimizarea președinției Trump și contracararea obiectivelor sale politice.

#Resist vs. Trump

Ai auzit cumva de mișcarea #Resist? Nu, nu am scris greșit. #Resist, nu #Rezist.

Câteva din simbolurile folosite de mișcarea #resist:

Cine se află în spatele mișcării?

Nașul.tv a publicat un articol (în februarie 2017) cu titlul:

Interesant! #RESIST.org este anti-Trump, pro-căsătorii gay şi colaborează cu Soros

Pentru cine n-a auzit ÎNCĂ cine este Soros, este “acel bătrânel care nu știe unde se află România și e prea în vârstă ca să aibă vreun interes ascuns…”

Cine a auzit de Soros, știe că el a fost primul de după 1989 care a aterizat la București cu un avion privat.

Cine a auzit de Soros știe că are suficienți bani să îngroape economiile unor state întregi.

Cine a auzit de Soros știe cine este cu adevărat acest bătrânel…

De ce am citat un articol scris de Radu Moraru (Nașul)? Pentru că și el a strigat “#Rezist”:

Revoluția 2017 nu trebuie lăsată la voia confiscării! De către niciun Soros sau Dragnea & Iohannis! Eu mă simt manipulat fiindcă am strigat #Rezist! Fără să știu că exact asta urlă și ăia din USA din gașca babei Hillarioate și a lui Soros anti-creștinul! Gata! Eu schimb sloganul! ‘Luptăm pentru copiii noștri! Cu toți mafioții!’.

Și așa am ajuns și la #Rezist

Cine se află în spatele mișcării #Rezist de la noi din țară?

Paul Hitter, artistul care a fost temporar în interiorul #Rezist, declara în decembrie 2017 pe blogul său:

Jandarmii, nici măcar ei, nu mai au curaj să îi oprească pe acești ‘protestatari’. Nu au curaj sau nu au ordin? Cel mai probabil, pâna și Jandarmeria a fost penetrată. Cum este posibil ca un om pe care îl pun jos să îl încătușeze, să scape, și să fie arestat după o oră? Se pare că le este frică. Dar dacă le este frică, de ce anume le este frică? Păi, le este frică probabil de o grupare de guerillă. Căci asta a ajuns mișcarea #rezist. O grupare de guerillă. Baieților li s-a urcat la cap. Au bani- fonduri europene, acoperire- UMDIGI24, Dilema Veche, VICE, Casa Jurnalistului, spate, ooo, da, mai ales spate. La categoria ‘spate’ intră: Klaus Iohannis, PNL, USR, GDS…și mulți mulți alții.

Deci, foarte mulți se află în spatele #Rezist. Ei bine, aceștia sunt considerați a face parte din “Statul Paralel”.

Statul paralel în România

Ce înseamnă, de fapt, statul paralel?

Pe scurt, abuzuri, protocoale secrete, anhilarea oamenilor incomozi prin dosare fabricate, isterizarea populației, demonizarea unor politicieni, lăudarea cătușelor, racolarea unor politicieni (prin dosare penale) pentru a servi scopului de a întări statul paralel…

Cine se află în spatele acestor demersuri?

Gurile rele spun că SRI. Alții spun că s-ar afla Coldea și Kovesi. Alții îi acuză chiar și pe Dragnea și Tăriceanu. Nici PNL și USR nu scapă de acuzații…

Pe scurt, nu prea se știe, dar se văd efectele.

E greu să spui clar cine este vinovat, mai ales că pentru toate aceste demersuri este nevoie de o echipă întreagă, de o rețea uriașă.

Și da, Soros dă bani și pentru asta! Vezi ce e cu “Fundația pentru o societate deschisă“.

Revin la ce am declarat în titlu

După toate aceste evidențe, nu pot spune altceva decât că “statul paralel” este cea mai ticăloasă invenție din istoria recentă.

De ce?

Pentru că termenul este foarte vag, nu oferă clar explicații despre cine este acest “stat paralel”, este supus teoriei conspirației cu toate efectele sale (inclusiv ducerea în derizoriu a unei probleme serioase și reale), este folosit eminamente politic pentru a obține diverse avantaje (campaniile acum nu mai sunt despre “statul de drept”, ci despre “statul paralel”), dar nu pare că s-ar rezolva prea curând efectele produse, indiferent câte legi s-ar modifica.

Pentru că problema cea mai mare nu o reprezintă legile! Ci oamenii care ar trebui să le aplice!

Dacă timp de peste 12 ani niște procurori (și nu numai) au învățat să încalce legi doar ca să “paradească” oameni, cum am putea noi crede că aceleași persoane, brusc, ar aplica corect noile legi?

Din păcate, s-ar putea să mai treacă cel puțin două generații până se vor fi eliminat efectele negative produse de așa-zisul “stat paralel”. Sper să mă înșel, dar la câtă îndoctrinare există în universitățile din România la ora actuală, noua generație pare că va avea ochii închiși, iar puținii care vor reuși să-i deschidă vor fi ostracizați imediat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Statul paralel este cea mai ticăloasă invenție”