Stan Mustață, victima sistemului. Cine va plăti?

Esența: Stan Mustață a murit în seara zilei de 8 august 2018. Dumnezeu să-l odihnească, iar cei care sunt vinovați de moartea judecătorului să răspundă!

Cine a fost Stan Mustață?

Din articolul de la Sursa Zilei despre vestea morții lui Stan Mustață, aflăm că acesta a “fost preşedinte al Secţiei a II-a penală de la Curtea de Apel Bucureşti, inculpat într-un dosar măsluit, făcut cu știința lui Traian Băsescu.

Realitatea.net îl descrie altfel: “cunoscut drept judecătorul lui Dan Voiculescu, în dosarul ICA, Mustaţă a ajuns în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat pentru luare de mită în schimbul unor soluţii favorabile.

Soția lui Stan Mustață a povestit la Sinteza zilei, ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale judecătorului:

Pentru omul acesta trebuie să se facă dreptate. A intrat la închisoare nevinovat. A fost o luptă între doi coloși, iar el a fost o victimă colaterală. Nici măcar nu l-au lăsat, nu i-au dat șansa să vină vremea să facă dreptate.

Primele reacții

Au fost multe reacții în spațiul public după aflarea veștii că judecătorul Stan Mustaţă.

Dar o reacție mi s-a părut că iese din comun. Cea a lui Andi Topală, Director Editorial Sursa Zilei. Acesta a publicat o postare pe pagina sa de facebook:

Oameni buni, cu riscul de a părea patetic, nu știu a cui e vina pentru chinul prin care a trecut judecătorul Stan Mustață, dar am ascultat-o pe soția lui și m-am oripilat. Trec, deși nu trebuie, peste incompetența din sistemul penitenciar (unde se fac plângeri, nene, contra lui Tudorel, de parcă e el ministru de vreo 20 de ani), dar realizez că un om, indiferent de funcție, a fost distrus până la final de un sistem controlat de niște oameni diabolici. 

Plâng alături de soția lui Stan Mustață. Este strigător la cer ce se întâmplă printre noi. Dumnezeu să-l ierte și să facă dreptate.

P.S. Codruța are putere să zâmbească într-un selfie, în fața cimitirului unde, probabil, este înmormântat (Dumnezeu să-l odihnească).

Noaptea ca…

Soția lui Stan Mustață a povestit cum a fost mutat la 2 noaptea! într-un alt penitenciar:

Ultimul act nenorocit și necugetat pe care l-au făcut a fost atunci când l-au luat de la Rahova: au venit peste el la 2 noaptea mascații și i-au spus ‘Mustață, scoală-te că te ducem la Penitenciarul Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță, unde se duc numai cazurile disciplinare.’…Când am vorbit cu el mi-a spus: ‘Elena, vor să mă omoare!’…

Stan Mustață n-a #Rezistat

Dar #Rezist ce face? Păi, ce să facă. Ce știu ei mai bine:

  • Înjură PSD-ul;
  • Laudă “justiția” din România;
  • Înjură PSD-ul;
  • Nu vede abuzurile;
  • Înjură PSD-ul;
  • Nu vede crimele din penitenciare (și nu au fost puține);
  • Înjură PSD-ul.

Împotriva crimelor din penitenciare nu se protestează pe 10 august? Sau ei nu sunt tot oameni?

Împotriva abuzurilor nu se protestează pe 10 august? Sau nu există?

Știu că întreb degeaba. Pentru că #Rezist nu știe altceva decât să înjure PSD-ul.

Iar “statul mafiot” creat și recunoscut de Băsescu, și apoi preluat de Iohannis, continuă să distrugă viețile oamenilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *