SRI-ul doarme? Avem un nebun în libertate!

Esența: Stai liniștit, SRI-ul are grijă de siguranța ta! Oare?

Marele protestatar, Ovidiu Grosu

Cine este acest Ovidiu Grosu? Dacă ne uităm pe profilul lui de facebook, observăm că este un cetățean român care locuiește în Danemarca. Adică un român nemulțumit din diaspora.

Ovidiu Grosu "teroristul"
Ce mai observăm pe contul său de facebook?

Că a studiat dreptul în București și că a urmat un master de “Științe Penale și Criminalistică”.

A, da… și că am 26 de prieteni în comun cu acest individ. Oare aceștia știu cine este, sau doar “s-au nimerit” în lista lui?

De ce “terorist”?

Consider că acest individ are apucături teroriste din cauza declarațiilor făcute, ori pe contul său de facebook, ori în cadrul unui interviu televizat. SRI-ul ce părere are? E sau nu e terorist?

“Încleștarea finală”

Într-o postare pe facebook din data de 30 iulie 2018 individul a declarat:

“Vă cer să începeți să vă mișcați deja în orașele în care sunteți! Pregătiți-vă pentru încleștarea finală!

Asta reprezintă pentru acest “domn” protestul “diasporei” din 10 august. O încleștare.

Ce înseamnă încleșatre? Conform DEX:

ÎNCLEȘTÁ, încleștez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) strânge puternic, ca un clește; a (se) înțepeni. ◊ Expr. (Refl.) A i se încleșta (cuiva) fălcile (sau gura) = a i se înțepeni maxilarele; p. ext. a nu mai putea vorbi, a amuți. ♦ Tranz. A prinde strâns (ca într-un clește) un obiect, un instrument. 2. Refl. A se agăța cu disperare (de ceva), a se prinde puternic (cu mâinile, cu brațele) de ceva; a rămâne prins de ceva (sau de cineva). 3. Refl. recipr. A se lupta cu îndârjire, corp la corp; a se încăiera. ♦ Refl. Fig. (Despre bătălii, războaie) A deveni crâncen, a se înteți. – În + clește.

“Flăcări și sânge la proteste”

Într-un interviu acordat celor de la Antena 3, Ovidiu Grosu a declarat:

Nu am vrut să ies în evidență. Flăcări, fum și sânge pe străzi, probabil că așa se va rezolva problema. Nu există altă variantă. România a intrat deja în revoluție. Oricine încearcă să oprească această revoluțe va fi judecat de tribunalul internațional. Eu vorbesc despre revoluție, nu de un protest.

Doamne ferește…

SRI doarme?

În tot acest timp, “teroristul diasporez” circulă liber pe străzile din București. Da, în București! Am vreo dovadă? Păi, în data de 30 iulie 2018 când a vorbit de “încleștarea finală”, “diasporezul” revoltat se afla în Piața Victoriei. Nu cred că între timp a plecat înapoi în Danemarca, mai ales că el a declarat că ar fi organizatorul protestului din 10 august, la care sigur va participa.

Dar, SRI-ul nu pare interesat. SRI-ul nu a luat nicio măsură împotriva acestui individ. De ce?

Un cetățean care vorbește deschis despre o revoluție nu reprezintă o problemă de siguranță națională?

PS. După toată “publicitatea”, măcar câțiva oameni care nu sunt de acord cu violențele i-au asaltat pagina de facebook și l-au trimis la balamuc. Verbal, că instituțiile nu prea funcționează.

Update 8 august 2018: Nebunul a primit control judiciar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “SRI-ul doarme? Avem un nebun în libertate!”