Sondajele lui Pieleanu fără Pleșoianu?

Esența: Sondajele lui Pieleanu sunt din ce în ce mai criticate. Cioloș crește în sondaje, iar Liviu Pleșoianu lipsește cu totul. Există o explicație?

De ce sunt criticate sondajele lui Pieleanu?

Principalul motiv pentru care multă lumă nu are încredere în sondajele lui Pieleanu îl reprezintă legătura dintre soția sa și Klaus Iohannis.

Care legătură?

DcNews relata în data de 23.06.2016 următoarele:

Joi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de acordare a gradului profesional de chestor de penitenciare pentru soția lui Marius Pieleanu.

‘Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare doamnei comisar șef de penitenciare Pieleanu Ileana-Manuela din Ministerul Justiției’, a anunțat Administrația Prezidențială.

Dar…

Această informație nu mai este valabilă. Domna Pieleanu Ileana-Manuela lucrează la Curtea de Conturi. Cel puțin la data semnării declarației de avere a lui Marius Pieleanu (cadru didactic la SNSPA):

Declarație de avere Marius Pieleanu
Declarație de avere Marius Pieleanu. Sursa: snspa.ro

Eventual, din cauza soției am putea crede că Iohannis ar trebui să scadă în sondaje, acum când Curtea de Conturi îl controlează pe Președinte…

Avocatul Diavolului

Am zis că o să scriu acest articol după ce adun mai multe informații, ca să pot fi cât mai obiectiv.

În legătură cu creșterea lui Cioloș în sondaje am mai scris și eu. Spuneam că Cioloș este ghimpele din coasta lui Iohannis. De ce? Pentru că amândoi se bat pe același electorat, al “dreptei”.

Creșterea lui Dacian Cioloș a început cu semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi de către Iohannis. Atunci, mii de nemulțumiți l-au înjurat pe Iohannis și au rămas “ai nimănui”. După un timp scurt, Cioloș s-a prezentat ca fiind cea mai bună alternativă la Iohannis. Astfel, “oamenii nimănui” și-au găsit un posibil președinte care să-i reprezinte în lupta lor împotriva PSD-ului.

Deci, partea asta cu creșterea în sondaje a lui Cioloș are o explicație foarte rațională.

Dar unde este Liviu Pleșoianu?!

Dar lipsa din sondajele lui Pieleanu a primului om care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale nu are nicio explicație logică.

Aici, Marius Pieleanu s-ar putea să nu creadă în șansa lui Pleșoianu. De ce? Pentru că PSD mai mult ca sigur nu-l va susține. Dar nu contează. Liviu Pleșoianu va putea candida și singur, iar atunci va încurca calculele tuturor, inclusiv ale PSD-ului.

Totuși, pentru mulți, sondajele lui Pieleanu nu prea mai au relevanță, mai ales după ce Ion Iliescu a fost inclus la categoria “care este cel mai puternic…?”.

Tot ceea ce contează este că Liviu Pleșoianu are susținerea multor oameni, iar numărul acestora doar va crește. Și asta se va vedea în perioada următoare.

#FieSăFim!

PS. Informația este valabilă și astăzi, 10.01.2019!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *