Simona Halep și părțile nevăzute ale victoriei de la Roland Garros

Esența: Simona Halep reprezintă exact ceea ce avea nevoie România la 42 de ani după ce Nadia Comăneci a scris istorie.

Felicitări Simona Halep!

Vreau să încep acest articol prin a-i spune felicitări Simonei pentru toată ambiția sa! Felicitări pentru tot efortul depus! Felicitări pentru toată munca de-o viață și pentru perseverența cu care a reușit să-și îndeplinească visul din copilările.

Din istoria sportului românesc

Deviem câteva clipe de la subiectul principal și ajungem în trecut cu 42 de ani.

La 14 ani, Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec, după ce a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (și nu doar o dată, ci de șapte ori).

Din acel moment, gimnastica a reprezentat un sport simbol pentru copiii din România. Toți își doreau să devină ca Nadia.

În prezent, Simona scrie istorie

Faptul că Simona a apărut în presa internațională, în NY Times, în Associated Press și nu numai, reprezintă atât pentru ea, cât și pentru România un eveniment excepțional.

Așa cum Nadia a scris istorie în 1976 și toată presa nu înceta să vorbească despre ea, așa și Simona scrie istorie în 2018. Și-a îndeplinit visul din copilărie și a dat speranță unei țări întregi.

Prin analogie, putem să credem că influența asupra sportului pe care a avut-o Nadia Comăneci o va avea și Simona Halep. Mulți copii vor dori să se  înscrie la cursuri de tenis, pentru că vor dori să devină ca Simona Halep.

România avea nevoie de ea

Din păcate, țara noastră a cam dus lipsă de modele demne de urmat (cu mici excepții).

Țara avea nevoie de speranță! Copiii aveau nevoie de un model demn de urmat!

Ce i se poate reproșa Simonei? Absolut nimic. A muncit toată viața pentru a fi cea mai bună.

Ce pot învăța copiii acestei țări? Să lupți pentru ceea ce vrei! Deoarece numai prin muncă poți obține ceea ce îți dorești.

Ce putem învăța noi, ceilalți? Să încurajăm copiii să-și urmeze visurile. Să nu le tăiem aripile impunându-le să fie medici, ingineri, economiști, sau orice altceva nu își doresc ei.

Impactul de imagine pe care îl va avea victoria Simonei va fi unul imens. Trebuie să fie! Pentru viitorul acestei țări.