Scenariul diaspora: concluzii post factum

Esența: Scenariul diaspora a fost un mare eșec. Dar nu cred că s-a terminat, pentru că scenariul diaspora pare a fi doar începutul unui plan mult mai mare.

10 august

Protestul din 10 august, cred că este clar pentru toată lumea, nu a fost protestul diasporei! A fost confiscat de #rezist, de PNL și USR, de huligani și de violențe.

De ce am folosit termenul “scenariul diaspora”? Pentru că totul este regizat. Nu mai zic că pare. Am trecut de mult de suspiciuni și am ajuns la certitudini.

Dacă încă mai crede cineva că protestul n-a fost confiscat, uite câteva poze preluate de pe facebook:

Scenariul diaspora – totul plănuit

Dacă înainte de 10 august observam cum unii instigă la violențe, vineri am și văzut cum instigările au fost ascultate.

Am vorbit despre manipulările din zilele de dinaintea “marelui protest al diasporei”.  Unii s-au prins, alții s-au lăsat manipulați. E alegerea lor.

Dacă nici măcar faptul că protestul a fost unul neautorizat, neasumat și ilegal nu i-a avertizat pe oameni că vor ieși nasoale, e doar problema lor.

Și, deși oamenii au fost avertizați, inclusiv de către Jandarmeria Română, că vor exista violențe, foarte mulți oameni inconștienți au rămas în mulțime aproape de protestatarii violenți. De ce? Au vrut neapărat să fie victime colaterale ale jandarmilor? Au vrut să se dea răniți pe facebook? Care e logica să nu te delimitezi de oamenii violenți?

Reiau încă o dată mesajul Jandarmeriei Române dat cu o zi înainte de protest, poate așa vor realiza unii cât de orbi au fost:

Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege. Rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, a participanţilor, nu de a ne confrunta. Jandarmeria Româna este o instituţie independentă politic, care asigură un serviciu public. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public.

Sursa: Adevărul

Concluzii?

Există o imagine. O imagine care va circula pe internet mult timp de-acum încolo și va fi semnificativă pentru ziua de 10 august 2018:

Femeia jandarm bătută de protestatari
Femeia jandarm bătută de protestatari

M-am săturat să tot aud că Jandarmeria Română a fost violentă cu unii protestatari pașnici…

Lumea a fost avertizată de mult prea multe ori că vor fi violențe. Cei pașnici ar fi trebuit să se delimiteze de cei violenți. Nu s-a întâmplat asta! De ce? Ori din prostie, ori din fudulie, ori din nesimțire, chiar nu mai contează…

Cine nu s-a delimitat de protestatarii violenți își merită soarta!

Ce sperau cei pașnici? Că jandarmii vor face slalom printre ei? Prea prințese s-au crezut acei oameni…

11 august

Ziua de sâmbătă a fost una mai pașnică.

Dar și în ziua de 11 august au existat semne ale confiscării protestului diasporei.

A fost prezent “stimabilul” Ludovic Orban, a fost prezent și un “stimabil” reprezentant al BNR-ului!

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu
Adrian Vasilescu, consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Nici BNR-ul “din diaspora” nu mai suportă ce se întâmplă în România? Păi, să plece în Panama!

Scenariul diaspora continuă?

Nu știm încă dacă va continua scenariul diaspora și zilele următoare. Unii anunță că da, alții pare că au renunțat și își văd de treburile personale, cum ar fi vacanța de care încă n-au apucat să se bucure cum trebuie.

Cine vrea să profite?

Cum adică cine? Opoziția! Doar nu este în interesul coaliției PSD-ALDE să provoace scandaluri, riscând să piardă puterea.

Doar nu credeți că diaspora nu mai poate trăi în afara țării din cauza PSD-ului. Cine poate crede această aberație? Când marea majoritate a celor din diaspora au plecat pe vremea lui Băsescu, s-au întors ei acum în țară că nu mai pot cu PSD-ul… Serios?

Și totuși, s-ar putea ca nici opoziția să nu profite cu adevărat de scenariul diaspora. De ce? Pentru că opoziția din România pare că răspunde doar la niște comenzi. Cine dă comenzile? Putem doar bănui.

Să zicem că ar fi doar niște coincidențe dar, cine s-a opus legilor justiției? Cine s-a opus legii offshore? Ce căuta Hans Klemm pe lângă protest? Cine e acuzat de trădare? Despre aceste lucruri am scris în trecut. Recitindu-le, par mai mult decât doar niște coincidențe. În fine…

Ce este cel mai grav?

Să nu uităm că Iohannis a condamnat Jandarmeria Română! Iohannis, Președintele României, șeful CSAT!

Dacă Președintele încă nu a înțeles că el nu este doar Președintele opoziției, ci este Președintele tuturor românilor, atunci să găsim altul care știe cum să reprezinte toată populația, nu?

Dar, cum PSD-ALDE au dovedit în trecut că n-au deloc curaj să facă ceea ce trebuie, mă îndoiesc că vor rezolva problemele reale din țara asta. De suspendarea lui Iohannis mă îndoiesc că se va pune problema. Totul pare doar o cacealma pe care Iohannis a mirosit-o și își continuă campania electorală.

Cred că de-abia de acum vor începe adevăratele nemulțumiri la adresa coaliției de guvernare.

Sau, poate, le va veni mintea la cap și vor fi mai hotărâți…

Ce va urma?

Sunt foarte multe semne că întreg scenariul diaspora a fost plănuit cu mult înainte.

Sunt semne evidente că protestul a fost confiscat de #rezist și opoziție.

Dar ce va urma? Totul pare doar începutul unui plan mult mai mare. Să sperăm că mă înșel.

PS. Am o bănuială. Cred că scenariul diaspora are un scop care nu este chiar așa nou. Sper să mă înșel. Voi reveni la acest subiect când voi avea mai multe informații. Un mic indiciu: controlul populației.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Scenariul diaspora: concluzii post factum”