Realitatea TV cu încă 10.000 de lei pe minus

Esența: Insolvența TV, adică Realitatea TV, cu datorii de sute de milioane la stat, mai primește încă o găurică în portofel. Doar 10.000 de lei amendă de la CNA.

Realitatea TV în insolvență…

De opt ani de zile, de când a intrat în insolvență cu un parcurs jurisdicțional dubios, Realitatea TV nu a plătit statului român nici un leu din impozitele datorate. Nu o spun eu. O spunea chiar un fost șef al ANAF (Gelu Diaconu) pe pagina sa de facebook acum 6 luni.

Dar nu acesta este subiectul principal

La cifra astronomică pe care o are Realitatea TV de plătit la stat, de câteva sute de milioane de lei, se mai adaugă ceva.

Datorii Realitatea Media SA
Datorii Realitatea Media SA – Sursă poză: listafirme.ro

Deci, la toată datoria pe care o are Realitatea TV de plătit statului, se mai adaugă încă o sumă. Infimă, aș spune. 10.000 de lei. De ce? Pentru că la postul de televiziune insolvent se fac afirmații despre unii oameni fără ca aceștia să aibă posibilitatea să se apere.

Radu Herjeu, membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului a scris pe pagina sa de facebook:

CNA live: vorbești despre ‘afacerile necurate’ ale unui om, despre vilele pe care ‘nu le poate justifica’, despre ‘încredințări directe’, despre ‘legături mafioate’ ale soției etc, dar nu îl intrebi pe om ce are de spus… Iată adevărata forță a ‘jurnalismului’ românesc! Am propus o amendă de 10.000 de lei pentru Realitatea TV. A trecut cu 6 voturi.

Întrebarea mea

Dacă Realitatea TV nu a plătit nici măcar un leu din suma datorată la stat, ce mai contează 10.000 de lei în plus sau în minus? Un mărunțiș la care nici nu se uită…

Dar, măcar acum, după o eternitate, se iau și niște măsuri. În data de 14 august, Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat la Antena 3 următoarele:

Cadrul legal pe insolvență trebuie schimbat radical. În primul rând nu ar trebui să mai permită ca o firmă în insolvență să aibă relații comerciale cu o firmă din grup. E clar că tu pe acea firmă o ridici, iar eu, statul, sunt pagubit. Altă problemă, să nu mai fie dat un termen lung. Trebuie să fie un singur termen, dacă l-ai încălcat faliment să scrie pe firmă. Aceste lucruri nu sunt legale și morale și se vor schimba cu modficarea acestei legi.

Poate așa mai scăpăm de o parte din propaganda care ne vrea proști

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Realitatea TV cu încă 10.000 de lei pe minus”