Ramona Ioana Bruynseels și sexismul

Ramona Ioana Bruynseels (pronunțat Brunsils), candidatul la prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, a lansat mișcarea “Wake Up” pentru susținerea femeilor din România, numai că această mișcare pornește cu niște probleme serioase.

Cine este Ramona Ioana Bruynseels?

Pentru început, câteva cuvinte despre Ramona Ioana Bruynseels:

“Candidata Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale din 2019. Mamă și soție. Fost secretar de stat și consilier guvernamental.”

Sursa: Facebook

De ce vorbim despre Ramona Ioana Bruynseels?

Pentru că este candidatul la prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste.

Pentru că este singura femeie care a avut curajul să intre în această competiție pentru cea mai înaltă funcție.

Și pentru că a lansat mișcarea “Wake Up” pentru susținerea femeilor din România.

Bravo, felicitări, mult succes, dar…

La fel cum nici combaterea abuzurilor nu se face printr-un alt abuz, nici combaterea sexismului nu se poate face printr-un alt sexism!

Ce este sexismul?

Am preluat definiția direct de pe Dictionary.com, fiind cea mai complexă găsită pe internet:

“1. attitudes or behavior based on traditional stereotypes of gender roles.

2. discrimination or devaluation based on a person’s sex or gender, as in restricted job opportunities, especially such discrimination directed against women.

3. ingrained and institutionalized prejudice against or hatred of women; misogyny.”

Tradus, ar însemna:

“1. atitudini sau comportament bazat pe stereotipurile tradiționale ale rolurilor de gen.

2. discriminare sau devalorizare pe baza sexului sau a genului unei persoane, care, de exemplu, se traduce prin oportunități de angajare restricționate, discriminări îndreptate în special împotriva femeilor.

3. prejudecățile înrădăcinate și instituționalizate împotriva femeilor sau ura față de femei; misoginism.”

Dar oare doar atât înseamnă sexismul?

În marea majoritate a cazurilor, când se pronunță cuvântul sexism, este vorba despre abuzuri sau discriminări făcute de bărbați în detrimentul femeilor.

Iar acest lucru trebuia să înceteze de mult. Dar este greu să treci peste mentalitățile unor generații întregi, mentalități ce au fost transmise mai departe noilor generații.

De câte ori n-ați auzit, sau chiar folosit, expresia “femeile cu femeile, bărbații cu bărbații”? Tot sexism este la bază, chiar dacă ar putea avea o oarecare justificare socială datorită activităților diferite preferate (în general) de cele două sexe. Dar tot o prejudecată discriminatorie rămână până la urmă.

Să revenim…

Spuneam că, la fel cum nici combaterea abuzurilor nu se face printr-un alt abuz, nici combaterea sexismului nu se poate face printr-un alt sexism.

Bine, bine, dar unde este sexismul și ce legătură are cu Ramona Ioana Bruynseels?

Legătura o reprezintă chiar postarea de pe pagina de facebook a mișcării “Wake Up”. Mai jos voi reda pasajele care nu sunt în regulă:

Salariile și pensiile

“NIVELUL MEDIU AL SALARIILOR ȘI PENSIILOR PRIMITE DE FEMEI ESTE CU PÂNĂ LA 10% MAI MIC raportat la cel al bărbaților.”

Ok. Și? Să înțelegem NIVELUL MEDIU al salariilor și pensiilor ar trebui să fie egale cu cele ale bărbaților doar pentru a exista egalitate?

Salariile se dau în funcție de munca prestată, iar pensiile în funcție de contribuție. Iar nivelul mediu nu este relevant pentru absolut nimic. Este doar o statistică folosită ca propagandă și în SUA de politicienii de stânga.

Bun, dacă o femeie primește un salariu mai mic decât un bărbat pentru același post, pentru aceeași muncă depusă, la aceeași firmă, atunci putem vorbi despre discriminare și sexism. Însă aceste cazuri izolate nu pot fi băgate la grămadă pentru a ieși un “nivel mediu” pe care să-l fluture cineva ca motiv de propagandă…

Reprezentarea în administrația locală

“În urma ultimelor alegeri locale (din 2016), doar 4,6% DIN TOTALUL PRIMARILOR DIN ROMÂNIA SUNT FEMEI, iar, în urmă alegerilor parlamentare, sub 20% DINTRE SENATORII ȘI DEPUTAȚII VALIDAȚI SUNT FEMEI! Raportat la proporția doamnelor și domnișoarelor în cadrul întregii populații, un asemenea nivel de ‘SUBREPREZENTARE’ este inadmisibil!”

Ce este inadmisibil? Lumea votează pe cine candidează, nu pe cine nu candidează. Dacă femeile nu candidează, cum să ajungă în primării sau în Parlament?

Și sexismul apare atunci când se vorbește despre “subreprezentare”. Asta ar însemna, în concepția doamnei Ramona Ioana Bruynseels (concepție preluată de la progresiștii de stânga), că un bărbat n-ar putea reprezenta o femeie niciodată. De ce nu? Oare și reciproca e valabilă în concepția progresiștilor?

Reprezentarea forțată pe criterii de gen nu este reprezentare! Este discriminare!

Reprezentarea trebuie să fie bazată doar pe competență!

Funcțiile de conducere

“La nivel mondial, SUB 20% DIN FUNCȚIILE DE TOP MANAGEMENT SUNT OCUPATE DE FEMEI. În cazul României decalajul este încă mai acut.”

Singurul criteriu pentru funcțiile de top management ar trebui să fie criteriul de competență. Punct. Nu ce organ se află între picioare. Dacă există femei care acced la funcții de conducere mai calificate decât bărbații, atunci să ajungă pe acea funcție. Nu se întâmplă acest lucru? Abia atunci putem vorbi despre sexism. Nu când se flutură un procent dintr-o statistică de propagandă stângistă!

Încă una, de pe pagina de facebook “Ramona Ioana Bruynseels”

Doamna Ramona Ioana Bruynseels a scris pe pagina sa de facebook următoarele:

“Wake up!

Ce-ați zice dacă toate partidele din România s-ar angaja ca, la întocmirea listelor pentru urmatoarele alegeri locale și parlamentare, proporția dintre femei și bărbați să fie de 1 la 1?

Eu cred că ar fi foarte bine. Pentru fiecare dintre noi, pentru femei, pentru bărbați, pentru România.
Femeile au făcut istorie în România și, sunt convinsă, o vor mai face.”

Pentru ca proporția dintre femei și bărbați să fie de 1 la 1 ar trebui ca cei care creează listele să fie sexiști!

Dacă folosești ca argument organul dintre picioare pentru a crea lista, cum se numește asta? Nu sexism?

Repet, ca și în cazurile de mai sus, singurul criteriu ar trebui să fie COMPETENȚA!

Din partea mea raportul dintre femei și bărbați poate să fie și 95% (femei) versus 5% (bărbați), nu mă interesează acest aspect. Poate să fie chiar și 100% femei, iarăși nu mă interesează. Mă interesează doar ca oamenii propuși să fie COMEPTENȚI!

Da, da, știu…

Sunt bărbat. De ce vorbesc eu despre sexism și de ce nu încurajez femeile?

Te anunț că, dacă ți-a trecut prin minte acest gând, tocmai ai comis un sexism!

Ce? Invers nu e valabil sexismul? Bărbații nu pot fi discriminați? Caută pe internet, dacă nu mă crezi. Sunt sute, poate chiar mii de exemple din țara partenerului strategic în care bărbații (în special bărbații albi, că acolo e #NextLevel și se include și rasismul în propaganda stângistă) sunt discriminați chiar de către… femei.

Uite un mic exemplu, o perlă scoasă chiar de o feministă progresistă pe nume Brie Larson. Cine-i Brie Larson? Captain Marvel, desigur. Varianta progresistă. Pentru că inițial Captain Marvel era un… bărbat. Shocking!

“About a year ago, I started paying attention to what my press days looked like and the critics reviewing movies, and noticed it appeared to be overwhelmingly white male.”

Sursa: FoxNews, pentru că în presa progresistă de stânga (inclusiv CNN) nu prea mai găsești această declarație. Oare de ce?

În traducere:

“Cu aproximativ un an în urmă, am început să acord o atenție la cum arătau zilele mele cu presa și la criticii care revizuiau filme, și am observat că majoritatea copleșitoare era compusă din bărbați albi.

Motiv pentru care Brie Larson a ales o femeie jurnalistă de culoare care a avut paralizie cerebrală să o intervieveze.

O fi bine, n-o fi bine? Cert este că motivul pentru care acea jurnalistă a fost aleasă îl reprezintă atât sexismul, cât și rasismul. Ori un asemenea motiv n-ar trebui să existe, mai ales în rândul celor care luptă pentru combaterea discriminărilor!

Doamna Ramona Ioana Bruynseels, luați exemplu de la partenerul strategic, dar luați exemplele bune. Ei s-au săturat de propaganda stângistă de câțiva ani deja. Hai să n-o importăm și noi!

În rest, mult succes în alegeri!

PS. Tot din cauza “reprezentativității” forțate, partenerul strategic se confruntă cu o nouă problemă: bărbați transsexuali în competițiile sportive feminine. Și numai haos a generat. Hai să fim mai atenți pe ce drum vrem să mergem, mai ales când vedem și efectele. Bine că suntem doar la început de drum și încă ne putem redresa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “Ramona Ioana Bruynseels și sexismul”