Promovarea referendumului interzisă de CNA?!

Esența: Încă mai circulă “știrea” cum că CNA ar fi interzis promovarea referendumului, la aproape o săptămână distanță de la data publicării comunicatului oficial.

Fake news-ul

Deși informațiile sunt publice de ceva timp, încă mai circulă pe facebook știrea care spune că promovarea referendumului pentru familie ar fi fost interzisă de CNA.

Nimic mai fals!

Decizia CNA privind reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018  există pe site-ul CNA-ului din data de 20 septembrie 2018!

Decizia CNA

Un mic fragment din decizia CNA în care se stabilește clar cum se poate face promovarea referendumului:

ART. 1 – (1) Campania pentru referendumul naţional, la posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, se desfăşoară în condiţiile stabilite de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu respectarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, ale Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul audiovizualului, precum şi ale prezentei decizii.

(2) Campania pentru referendumul naţional începe la data aducerii la cunoştinţă publică a datei referendumului și se încheie în ziua de vineri, 5 octombrie 2018, la ora 07,00…

Promovarea referendumului nu este interzisă de CNA!

Haideți să oprim răspândirea acestui fake news!

Nu ajută pe nimeni această isterizare. Și când zic pe nimeni, mă refer la noi, oamenii obișnuiți. Nu la politicieni.

Pentru că se pare că o anumită tabără ar fi lansat zvonurile. Nu zic care, dar zic doar că s-ar putea să nu fie cea la care te gândești tu acum.

Întreabă-te doar atât: Cine ar avea de câștigat din toată isteria asta? Care e reacția (emoția) ce se dorește a fi indusă în rândul populației?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *