Primul atac ideologic al lui Putin asupra României, spuse ziare.com

Esența: Securiștii de la ziare.com își arată disperarea. Ei consideră referendumul pentru familie “primul atac ideologic al lui Vladimir Putin asupra României”. Ha ha ha!

Primul atac ideologic?!

Ziare.com, celebrul site de propagandă securistă, a scris, în data de 5.10.2018, un articol cu titlul “Referendumul, primul atac ideologic al lui Vladimir Putin asupra României “. Veți zice, “așa, și? Să zică ce-or vrea, cine-i bagă în seamă?”

Ei bine, sunt destui care-i bagă în seamă. De exemplu, la momentul la care am scris eu articolul pe care-l citești acum, erau 72 de comentarii la articolul de pe ziare.com. Da, probabil că multe din comentariile acelea sunt doar ale unor postaci plătiți, dar mi-e greu să cred că toți care au comentat sunt așa.

Bine, bine…

Și totuși, care-i problema că ei au scris că referendumul este un atac al lui Putin asupra României?

Nu zic că e o problemă. Dar sigur vor rămâne în istorie din cauza prostiei din spatele acelui articol.

Unde-i prostia? Păi… începând de la titlu și până la ultimul cuvânt din articol.

Titlul

Expresia “referendumul, primul atac ideologic al lui Vladimir Putin asupra României ” te duce imediat cu gândul că între Putin și referendumul pentru familie există o legătură. Ba chiar că ar putea fi “mâna” lui Putin.

Dar apoi te apuci să citești articolul de la ziare.com, dacă ai răbdare. Și aștepți legătura cu Putin. Și o aștepți.

Și o aștepți…

Și citind articolul, vezi cum se chinuie ziare.com să creeze forțat această legătură, pornind de la atacuri asupra liderului Coaliției pentru Familie, ong-ul care a inițiat referendumul, la legături cu Marian Munteanu, continuând cu atacuri asupra PNL, la citarea unei colege de-a lui Marian Munteanu care vorbește despre convingerile politice ale fostului lider al Ligii Studentilor…

Ziare.com continuă apoi spunând că “liderul Coaliției pentru Familie, acuzat de ambasada SUA că a compromis un eveniment al organizațiilor LGBT “.

Apoi articolul ne spune despre “fascismul rusesc al lui Vladimir Putin “. Când am ajuns aici, eu am luat o pauză scurtă de râs. Auzi exprimare: “fascismul rusesc…”. Băi, securiștilor, hotărâți-vă! Rusia lui Putin ori e comunistă, ori e fascistă. În fine…

Apoi, după “fascismul rusesc”, mai vine o exprimare sublimă: “fascismul creștin” (rusesc) care, “se regăsește din plin și în discursul susținătorilor din România ai referendumului.

Disperarea-i mare…

După această exprimare, ziare.com face referire la o declarație a profesorului Adrian Papahagi pe care îl descrie ca “un susținător al modificării Constituției în sensul redefinirii familiei, atacându-i pe cei care se opun referendumului.

După care, din cauza prostiei din spatele articolului, autorul se deconspiră: “Acțiunea de modificare a Constituției României reprezintă o alianță între reprezentanții Bisericii, admiratori ai extremei drepte, intelectuali conservatori si politicieni, dând forma noii arme ideologice a lui Vladimir Putin prin care încearcă să-și recâștige influența în Europa. Aceasta are rolul ‘de a distruge încrederea’, cum a spus Andrei Soldatov, un jurnalist rus, într-un interviu acordat Ziare.com.

Așadar, jurnaliștii ruși sunt răi în general, dar sunt buni când acordă un interviu pentru ziare.com. Dubla măsură și ipocrizia “rules”.

Apoi…

Autorul articolului de la ziare.com revine la Marian Munteanu. Zici că are o obsesie. Și simte nevoia să sublinieze că acesta este “un fost colaborator al Securității, poliția politică a lui Nicolae Ceaușescu…“.

Bravo lui! Bine că voi sunteți parte a noii Securități. Sunteți. Adică în prezent, nu în trecut! E o mare diferență.

În sfârșit, am ajuns la final

Concluzia securiștilor de la ziare.com este superbă: “Sâmbătă și duminică, democrația din România va da un examen de maturitate. Rămâne de văzut dacă va ieși din această aventură mai puternică și orientată spre valorile euro-atlantice sau va apărea o fisură prin care se va strecura duhul necruțător al populismului.”

Ce mă?! Ha ha ha… duhul necruțător…ha ha… al populismului?! Ha ha ha!!1!

Știți cine spune despre populism că este ceva nasol? Cei pe care-i doare-n dos de oameni. Cei care nu dau doi bani pe cetățeni. Cei care văd doar banii corporațiilor. Da, ăștia vorbesc întruna despre populism ca un lucru rău. Dar să folosești exprimarea “duhul necruțător…”, mi se pare că deja o dai în lacrimogene de disperare.

Baftă! Și hai la vot!

PS. Dacă mă întreabă cineva de ce le zic celor de la ziare.com securiști, o să le răspund că “așa am învățat de la Mugur Ciuvică și Mircea Badea”. Probleme?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *