Președintele Iohannis, ambasadorul străinilor în România?

Esența: Președintele Iohannis dovedește încă o dată că nu îl interesează România.

Legea offshore, din nou în Parlament

Site-ul Flux24 relatează:

În ultimul timp, Austria și SUA au făcut presiuni pentru schimbarea legii offshore deoarece doresc micșorarea taxelor.

Dacă însă Parlamentul va adopta aceeași formă, președintele va fi nevoit să promulge legea.

‘Considerăm că legea supusă reexaminării se impune a fi reanalizată de Parlament din perspectiva stabilităţii şi predictibilităţii pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector şi pentru evitarea potenţialelor efecte negative. Totodată, apreciem că prevederile legii supuse reexaminării ar trebui să cuprindă dispoziţii clare, lipsite de echivoc şi cu perspectivă durabilă, astfel încât să fie asigurat cadrul necesar dezvoltării parteneriatului stat-investitori, în sensul asigurării predictibilităţii necesare, iar economia românească să beneficieze pe termen lung de pe urma exploatării resurselor naturale din perimetrul Mării Negre.’ se arată în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Unde am mai auzit un asemenea limbaj? Niciun argument concret, ci doar “chestiuni” generale?

Ping pong cu legea offshore

Într-un articol mai vechi, am analizat cum s-au jucat parlamentarii cu nervii tuturor. După ce Parlamentul s-a jucat cu focul în cazul legii offshore, modificând legea pe ultima sută de metri astfel încât România să nu dea gazele din Marea Neagră pe degeaba, Iohannis pare “nemulțumit”.

Din nou…

Președintele Iohannis și campania electorală

Toate aceste demersuri ale lui Iohannis de trimitere a legilor la CCR sau de retrimitere la Parlament pentru reexaminare, nu par altceva decât o campanie electorală. Probabil că Președintele Iohannis consideră că dacă face zilnic câte un demers anti PSD, el își va recupera electoratul pierdut după revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Dar, ce nu înțelege Președintele Iohannis este faptul că unele demersuri pe care el le consideră anti PSD sunt, de fapt, anti România!

Iar legea offshore este un astfel de caz. Putea exista o lege mai bună pentru România? Posibil. Dar nu de asta a retrimis Președintele Iohannis legea în Parlament. Ci pentru că “se impune a fi reanalizată de Parlament din perspectiva stabilităţii şi predictibilităţii pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector şi pentru evitarea potenţialelor efecte negative.

Adică, pentru că firmele sunt nemulțumite de legea offshore.

Oare toți românii vor fi mulțumiți că Președintele Iohannis își face campanie electorală în detrimentul României? Poate nici măcar “românii lui” nu sunt mulțumiți de acest demers…

PS. “Chestiuni” generale vorbeau și ambasadele în legătură cu modificările aduse la legile justiției.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Președintele Iohannis, ambasadorul străinilor în România?”