Politruc în Parlamentul European

Esența: Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit astăzi în Parlamentul European ca un veritabil politruc. Ne-a arătat ce înseamnă diferența dintre aparență și esență.

Politruc în UE

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit astăzi în Parlamentul European despre România, Uniunea Europeană și proiectul de viitor al UE.

Am citit pe Antena 3 ce declarații a făcut Președintele nostru și… sună bine. Da, tot ce-a zis sună bine. Până îți aduci aminte că lucrurile stau altfel. Atunci realizezi că e doar un alt politruc.

Am ales câteva fraze, scoase din context dar fără a-și pierde înțelesul, pentru a evidenția calitatea de politruc a Președintelui Iohannis.

Despre Brexit

Avem dosare extrem de grele pe care dorim să le tratăm într-un mod echitabil, dar și cu foarte multă determinare. Nu întotdeauna vom reuși. Unul dintre dosare este Brexit. Noi ne dorim să ajungem la un acord cu Marea Britanie și asta cât mai repede.

…spuse cel care nu s-a prezentat la reuniunea dedicată Brexit a Consiliului European miercurea trecută.

Despre UE cu mai multe viteze

UE este un proiect evolutiv, noile realități impun o dezvoltare și o consolidare a proiectului european și nu o repunere în discuție a principiilor fundamentale pe care proiectul european a fost clădit. O Uniune puternică nu trebuie realizată în detrimentul unității. Avem o Uniune incluzivă. O Europă cu mai multe viteze nu poate reprezenta o soluție, în măsura în care dorim menținerea caracterului unitar al UE.

…și atunci de ce atacă Președintele Iohannis Guvernul cu fiecare ocazie? Cine pune frână ca să reducem viteza? De ce a blocat legile justiției? De ce nu vede abuzurile? De ce nu lucrează CU Guvernul și nu împotriva acestuia (indirect, și împotriva țării)?

Despre Europa unită

Sper că viitorul nostru împreună ne va arăta că Europa are o singură inimă, care bate prin noi toți, care ne unește de la est la vest și de la nord la sud.

Care inimă? Aceea care bate în Vest? Și care este principalul motiv pentru care există euroscepticism în mai multe țări?

Grandomanie? Sau…

Toți cetățenii trebuie angrenați în aceste evoluții. Acesta trebuie să fie angajamentul nostru, al celor care conduc Europa.

Cine conduce Europa? Că sigur nu România și în niciun caz Iohannis.

Despre Schengen

UE trebuie să rămână un spațiu de liberă circulație. Pentru România, aderarea la Schengen reprezintă un obiectiv important. Va contribui semnificativ la consolidarea securității pentru întreg spațiul de liberă-circulație din Uniune.

…în afară de a da din gură, ce-a făcut Iohannis în privința asta?

Despre naționalism

…mândria națională sau mândria europeană nu reprezintă concepte erodate și nici realități paralele. Este o stare asumată, care întreține și dă forță și conținut acestei identități. Pentru că Europa este parte din fibra noastră. O Europă care însumează din diversitatea noastră. O Europă clădită pe baza conceptului de unitate în diversitate. De aceea Europa este România și România este Europa.

Cum poate vorbi Iohannis de mândrie națională când ne-a arătat de atâtea ori că nu dă doi bani pe România…

PS. Politrucul tot politruc rămâne, oricum ar fi împachetat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Politruc în Parlamentul European”