Pentru o Românie normală, PSD trebuie să dispară

Acest articol nu este un pamflet. Este o analiză serioasă și cât se poate de obiectivă a tuturor motivelor pentru care oamenii au votat “pentru o Românie normală” și pentru care PSD-ul (în forma lui actuală) trebuie să dispară de pe scena politică. Altfel nu vom putea avea sub nicio formă o Românie normală.

Acest articol nu este un atac la adresa alegătorilor PSD. Acest articol reprezintă doar o oglindă întoarsă cu fața la “baronii” partidului.

Acest articol nu reprezintă o strategie de luptă pentru PSD. Aia costă mult și n-au fost niciodată dispuși să investească în… să investească în general.

Acest articol reprezintă doar viziunea mea, ca alegător conservator-progresist de centru care nu se simte reprezentat pe scena politică de niciun partid aflat în Parlament.

JOS COMUNISMUL!

Această lozincă a fost esența degradării PSD-ului de-a lungul anilor. De ce? Pentru că nu a fost combătută la timp. Ba chiar a fost întărită de câteva personaje cheie din conducerea partidului.

Ce a stat la baza acestei degradări? Eh, de-ar fi așa simplu. O să enumăr doar o mică parte din seria de “arme” date chiar de PSD pe mână oricui dorea să-l atace:

  1. Sintagma PCR. Nu, nu Partidul Comunist Român. Ci sistemul Pile-Cunoștințe-Relații;
  2. PCR (Partidul Comunist Român de data asta) = FSN = PSD. De ce a ținut această gândire? Pentru că e scurtă. Pentru că nu a fost clarificat traseul REAL al feseniștilor. Pentru că “dreapta” din FSN a avut grijă să se distanțeze de această sintagmă, în timp ce PSD-ul a sperat că poate duce greul. Și l-a dus până-n “mormânt”;
  3. Ion Iliescu. Și cu asta cred că am zis suficiente pentru moment.

Și ce-a declarat Viorica Dăncilă după pierderea alegerilor? Că Gabriel Oprea e vice-președinte al partidului.

Ce contează că în România toate partidele sunt liberale, atâta timp cât oamenii au scame de comuniști și securiști pe ei? Oamenii văd scamele înainte să se uite la orice altceva.

Ce n-ați înțeles? Anticomuniștii au votat… “pentru o Românie normală”.

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba

Și în politică este la fel. PDL s-a ascuns în spatele PNL-ului până l-a acaparat. Câți liberali adevărați mai sunt în PNL-ul lui Iohannis-Orban? Îi poți număra pe degete. Restul sunt foști băsiști, traseiști, sau doar “-iști”, actuali… lupi cu blană nouă.

În rest, toată logica discursului “noului” PNL este aceeași ca a fostului PDL, doar că dusă la extrem: “M..E PSD”!

Și PSD-iștilor le-a plăcut. Aici nu mă refer la alegători, ci la membrii influenți din partid, nu neapărat din conducere, atenție!, pentru că problemele PSD-ului, în mod paradoxal, nu pornesc de sus în jos, ci invers. De la micii membrii de partid care sunt dispuși să calce pe cadavre pentru a urca ei sau pentru a beneficia de sistemul PCR. Sunt curios dacă are curaj cineva din PSD să mă contrazică…

Și știți care-i partea amuzantă? Că nici la PNL nu e mai roz situația. Dar ei măcar știu unde să se oprească și nu-și devorează liderii. Și am aflat recent că nici la USR nu e nimic diferit. A, ba da, ei o ard virgini.

Ce n-ați înțeles? Naivii au votat… “pentru o Românie normală”.

Pentru o Românie normală avem, totuși, un gol politic uriaș

Oare de ce PSD nu vrea să se reformeze cu adevărat? Am auzit-o pe Viorica Dăncilă spunând că este nevoie de… o analiză?! Alta? Păi la fiecare alegere ați analizat dezastrul și n-ați făcut altceva decât să-l adânciți. Ați auzit de culmea nebuniei? Spune așa: să faci același lucru și să aștepți rezultate diferite.

Unde avem gol politic? Pe partea DREAPTĂ!

Da, este un gol uriaș în dreapta REALĂ a politicii din România. O dreaptă cu adevărat CONSERVATOARE. O dreaptă care să reducă aparatul bugetar și să-și mai ia mâinile de pe economie, s-o lase mai liberă un pic. Ce, credeți că PNL se comportă ca un partid de dreapta? Înseamnă că n-ați urmărit știrile.

România are nevoie de o dreaptă care să nu-și impună pilele în ministere, sau în ANAF, sau în orice altă instituție formată din puține litere. Acest lucru este, probabil, cea mai veche critică la adresa PSD-ului. Dar marea majoritate a celor care critică asta la PSD nu văd, sau nu vor să vadă, că și PNL a făcut la fel. Poate chiar mai rău, ținând cont că actualul PNL este format din fostul PDL.

Ce n-ați înțeles? Conservatorii au votat… “pentru o Românie normală”.

Aparatele de propagandă

Presa care se autointitulează “de dreapta” este cam… progresistă. Iohannis și PNL nu au cum să fie susținuți în continuare de acest aparat de propagandă decât dacă le cântă în strună. O vor face, sau nu? Ce credeți?

Progresiștii întotdeauna vor avea dorințe pe care doar statul le poate îndeplini, cum ar fi: drepturi speciale pentru minorități, egalitatea socio-economică și altele similare. Pe scurt, “statul să rezolve problemele progresiștilor, că de-aia e stat”.

În caz că nu v-ați prins deja, progresiștii sunt… de stânga! Cel mult de centru-stânga, nicidecum de dreapta. USR-iștilor, ați înțeles unde vă situați și voi?!

Netflix, ai legătura!

Ce n-ați înțeles? Progresiștii au votat… “pentru o Românie normală”.

Pentru o Românie normală…

Sloganul în spatele căruia s-au adunat românii care au votat ca PSD-ul să ajungă istorie. De ce?

  • Pentru că PSD a fost etichetat ca anti occidental;
  • Pentru că PSD a fost etichetat ca anti european;
  • Pentru că PSD a fost etichetat ca anti democratic;
  • Pentru că PSD n-a vrut să se reformeze.

Ce n-ați înțeles? Pro-occidentalii au votat… “pentru o Românie normală”.

Ce urmează?

Pentru PSD nu mai urmează nimic. Ori înțelege asta, ori se târăște în continuare spre mormânt.

Fără oameni noi, fără rebranding, fără schimbarea doctrinei, fără să înțeleagă (cu adevărat!) că fără tineri nu există viitor, PSD-ul va dispărea! Mai devreme sau mai târziu, dar drumul pe care merge partidul este, poate, cea mai lungă autostradă (sîc) din România. Și după alegerile prezidențiale au început să depășească și limita de viteză.

O mică sugestie, pentru o Românie normală…

Cel mai tânăr președinte din istoria Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt, a treia figură marcantă de pe muntele Rushmore, a crezut întotdeauna că “progresismul înțelept și conservatorismul înțelept merg mână în mână”.

Progresul este posibil doar dacă există analize obiective. Fără gândire emoțională, fără dorință de sânge, fără decizii pripite. Dacă cineva s-a simțit ofensat de cele spuse, asta e. Politica nu este pentru cei sensibili și categoric nu este pentru cei care NU au viziune mai mare decât propriul lor interes. Acest lucru este valabil pentru toate partidele, nu doar pentru PSD! Acest lucru este valabil inclusiv pentru PNL, dar mai ales pentru USR, partidul celor tineri și “imaculați”, care s-a dovedit a fi același rahat dar care avea un ambalaj frumos și subțire care s-a rupt repede.

Dacă există urechi dispuse să asculte, mai am și alte sugestii. Dacă nu, pregătiți-vă pentru România celor două mascote: PNL și USR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *