Penali, nepenali? Dar măcar să fie consecvenți!

Esența: Ce susținea USR-ul în lung și-n lat? Că ‘penali’ sunt cei care au un dosar penal deschis la DNA. Și că oricine este “penal” trebuie să facă un pas înapoi. Dar la ei se aplică?

USR fără penali?

Am mai spus și într-un articol mai vechi, în cel în care am vorbit despre cum Mickey Mouse a donat pentru campania USR-ului din 2016 și reiau și aici:

Conform definiției date chiar de USR, aceștia sunt niște ‘penali’, nu? Ce susținea USR-ul în lung și-n lat? Că ‘penali’ sunt cei care au un dosar penal deschis la DNA. Pentru ei nu a contat niciodată că orice om este nevinovat până la pronunțarea unei decizii definitive de către o instanță de judecată.

Așadar, de ce nu demisionează cu toții? Când are USR dosar penal nu se aplică aceeași logică? Sau e cu dublă măsură? Sau lozinca ‘Fără Penali’ e bună numai pentru adversarii lor și să fie strigată în Piața Victoriei? 

De ce reiau acum?

Pentru că tocmai ce-am aflat că procesul de la DNA își urmează cursul.

Mirel Palada a scris pe pagina sa de facebook:

Plângerea penală pe care am depus-o la DNA își urmează cursul. Zilele acestea am depus declarație de martor în respectivul dosar. Autoritățile statului au ținut cont de suspiciunile mele întemeiate și cercetează felul în care USR a încălcat legea finanțării partidelor politice la alegerile parlamentare din 2016.

În acest context, în care USR este cercetat pentru finanțare ilegală, ei continuă să încalce legea și să lanseze campanii de primiri de donații online. În fariseismul lor de penali care strigă ‘fără penali în funcțiile publice’, acum au ajuns să ceară public câte 50 de lei de cetățean, pentru a-i plăti pe cei care să îi reprezinte în secțiile de votare la următorul rând de alegeri.

Ei, principialii, deontologii, cei care rostogolesc indignați ochii în cap că partidele plătesc oamenii în activitatea politică, ei au ajuns să anunțe public că vor da bani reprezentanților lor la secția de votare.

Ei, in corpore, prin întreg partidul, sunt de fapt cu toții cercetați penal pentru finanțare ilegală. Și tot ei persistă în aceleași practici ilegale.

Și, culmea culmilor, fățărnicia fățărniciilor, tot ei strigă că ceilalți sunt penali. Hoții care strigă ‘hoții’.

Vă place cum își iau țara înapoi? 

Cum era aia? Fără penali în funcții publice? Păi USR-ul ce mai așteaptă? DEMISIA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *