Paul Arne Wagner și emoția unei campanii de marketing

Esența: Paul Arne Wagner ne arată tuturor cum se face o campanie de marketing. Ce faci când vrei capital de imagine? Simplu, generezi emoție.

Cine este Paul Arne Wagner?

Presa de o anumită culoare politică l-a prezentat drept un “jurnalist german“. Acesta este căsătorit cu o româncă, Mădălina Roșca și amândoi ar lucra la Passport Productions.

Dar, dacă ne uităm peste cele trei profiluri, nu vedem altceva decât “activism politic”, legături cu #Rezist și cu…Soros. Wow, cine s-ar fi așteptat la așa ceva?

Paul Arne Wagner și Soros
Paul Arne Wagner pare să aprecieze lupta lui George Soros împotriva naționaliștilor

Cei de la Inpolitics scriu despre Paul Arne Wagner următoarele:

Într-o postare pe Facebook, scrisă într-o română perfectă, Wagner susține că a venit doar de doi ani în România. La timp pentru a fi, alături de Mădălina, curator al unei expoziții interesante dedicate emigranților din Africa și Orient, în cadrul festivalului One World România. Locul de onoare în cadrul festivalului amintit l-au avut refugiaţii, o problemă majoră europeană care explodase în anul precedent, cu Angela Merkel la butoane.
Expoziția de fotografie care l-a avut pe Wagner drept curator, „Traseul refugiaţilor”, a documentat întreaga rută europeană a emigranţilor din toamna anului trecut.
Un grup de fotografi români, aflăm din pagina oficială a OWR, au însoțit întregul traseu al emigranților din Grecia, prin Macedonia, Serbia, Ungaria, Croaţia, Austria şi până în Germania. ”Ei au surprins momente cheie pline de umanitate, sau lipsa acesteia: ajutor din partea anumitor țări ca Germania, sau sârmă ghimpată, garduri şi gaze lacrimogene din partea altor ţări europene”.

Corupția Ucide despre “jurnalist”

În pragul dictaturii
Jurnalistul german Paul Arne Wagner a realizat un reportaj în județul Teleorman intitulat “Aici nu-l avem decât pe Dragnea”.
Acesta a fost smuls cu forța și aruncat în duba jandarmeriei în timp ce filma manfestațiile din seara aceasta.

Și uite așa, Corupția Ucide face prima reclamă la un reportaj realizat de Paul Arne Wagner, insinuând că acesta ar fi principalul motivul pentru care jandarmii l-ar fi ridicat.

Fără mogul

Acceași “logică” o au și cei de la fărămogul.ro, un site cel puțin dubios, cu limbaj mai mult decât obscen. Aceștia își încep articolul astfel:

Deși plătiți cu salarii de universitari, jandarmii care bruschează protestatarii prin Piața Victoriei dovedesc că nu au minte nici cât unii din școala ajutătoare.
L-au arestat în această seară pe Paul Arne Wagner, un jurnalist german, corespondent al Süddeutsche Zeitung, căsătorit cu jurnalista și producătoare de film Mădălina Roșca, cuplul care a filmat reportajul-eseu Aici nu-l avem decât pe Dragnea.

Nu are rost să mai dau și alte pasaje din articol, acesta fiind plin de un limbaj de cea mai joasă speță.

Și așa, Paul Arne Wagner mai primește încă o reclamă gratuită.

De G4Media mai are rost să vorbim?

Aceeași “logică” folosită, ba chiar au publicat și reportajul despre Teleorman. Măcar cei de la G4Media nu au folosit limbajul celor de la fărămogul.ro.

Care este scopul, de fapt?

Pare destul de evident.

  1. Generarea unei emoții negative în rândul oamenilor;
  2. Promovarea ideii cum că ridicărea “jurnalistului” de către jandarmi ar avea legătură cu reportajul realizat împotriva lui Dragnea.

Reacția jandarmeriei

Cum era și firesc, Jandarmeria Română a răspuns:

„Jandarmeria Română sancţionează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forţat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia şi conducerea la Secţia de Poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei”.

Totodată, instituția susține că Paul Arne Wagner nu avea un document oficial care să îi ateste calitatea de jurnalist, ci doar un ecuson inscripționat „PRESS”. Acesta este motivul pentru care am folosit ghilimele pentru termenul de “jurnalist”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *