Parteneriatul civil – singura soluție pentru România

Esența: Parteneriatul civil, în forma vehiculată în presă, ar putea reprezenta singura soluție care ar mulțumi pe marea majoritate a românilor.

După furtună, mai iese și soarele

După ce a trecut referendumul din 6-7 octombrie, au existat multe discuții. Multe înjurături. Și mulți “vinovați” pentru faptul că nu s-a atins cvorumul.

Au fost discuții și despre posibilitatea eliminării cvorumului, despre numărul real de alegători români, etc. Dar până departe mai e mult.

Ce e foarte aproape, însă, e legea privind parteneriatul civil. Și s-ar putea să fie singura soluție pentru a mulțumi pe toată lumea. Totul depinde de forma în care va fi adoptată.

Parteneriatul civil

Conform Digi24, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat:

Vreau să vă spun că acest proiect este aici şi este completat, este complet, a fost discutat cu partenerii din societatea civilă, cu actorii sociali, cu formaţiunile politice şi acest proiect urmează să fie depus săptămâna viitoare de colegi parlamentari. În mod special avem aici câţiva deputaţi care sunt implicaţi, aş sublinia pe domnul deputat Florin Manole, dar şi alţi parlamentari din tot spectrul politic care vor împinge înainte acest proiect. Nu pentru a crea noi disensiuni, ci pentru a crea noi soluţii.

Despre ce e vorba?

Despre un compromis. O situație de tip “win-win”. O situație care ar mulțumi mare parte din cuplurile homosexuale, dar și pe cei care au fost la referendum.

Conform DcNews,

Proiectul deja există. El a fost lucrat în colaborare de cei de la CNCD și cu cei de la ACCEPT. Eu am văzut proiectul și vreau să spun că este foarte bine făcut. Același proiect, dar cu diferențe foarte mici, au fost mai multe faze ale lui, a fost acceptat și vrea să fie însușit și de PSD și de UDMR. Dacă mă întrebați pe mine, sunt șanse foarte mari ca în sfârșit să avem și noi o lege a parteneriatului civil. E nediscriminatoriu și se face mențiune expres în proiect că se aplică și cuplurilor heterosexuale și cuplurilor homosexuale. La cuplurile heterosexuale există incluziv posibilitatea adoției, ceea ce nu există pentru cuplurile homosexuale. Proiectul, în această fază, spune clar că cuplurile homosexuale nu pot să adopte, în rest, toate celelalte prevederi sunt aceleași.

Deci

Marea problemă a celor care au fost la referendum, și n-au fost puțini, a fost ascultată. Și anume, problema adopției copiilor de către cuplurile homosexuale.

Poate mulți vor spune că această măsură ar putea discrimina o minoritate. Să zicem că așa ar fi, dacă privim doar dintr-un unghi îngust.

Dar oare posibilitatea adopției nu ar discrimina copilul?

Părerea mea, parteneriatul civil ar fi exact ceea ce ar avea nevoie România în aceste momente. O soluție care ar mulțumi și Uniunea Europeană, dar ar mulțumi și marea majoritate a populației.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *