Operațiunea Mortu a fost pusă în aplicare?

Esența: A început Operațiunea Mortu? Sau chiar există o victimă a gazelor folosite de Jandarmeria Română? Momentan, Operațiunea Mortu pare mai plauzibilă.

Operațiunea Mortu

Prima dată l-am auzit pe Ion Cristoiu vorbind despre “Operațiunea Mortu” acum o săptămână.

Astăzi, Dan Andronic a publicat pe contul său de facebook:

Operațiunea Mortu a început!
Ion Cristoiu are motive să fie mândru: Fie s-a prins, fie le-a dat idei.

Și pune un printscreen la o postare a unui individ care are textul următor:

Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei

Ilie Gâzea, un bărbat de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest om să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii. Victima este persoana din mijlocul acestui grup.

Update: Victima a fost internată cu hemoragie digestivă.

Cine este individul?

Alexandru Cautis, care cică este un jurnalist. La kmkz.ro. Site de “știri”, da?

În fine, acest individ nici măcar nu pare să fi verificat complet informația pe care o are.

Cum așa? Un jurnalist care nu verifică informația? Acesta spune despre Ilie Gâzea: “A fost internat cu hemoragie digestivă. Asta este informație certă.“. Ok, deci ceva a verificat. Și a publicat-o “ca să nu fie mușamalizată”.

Dar când vine verificarea peste el?

Menționez că nu o cunosc pe doamna Clara Petcu, dar ceea ce spune în comentarii ridică un semn mare de întrebare:

Clara Petcu: Stimate domn, nu știu în ce măsură verificați aceste informații și ce credibilitate are sursa, însă domnul Iilie Gâzea a fost nașul surorii mele, așadar sunt sigură de ceea ce spun și anume că altele au fost cauzele decesului, respectiv probleme cardiace!

Alexandru Cautis: A fost internat cu hemoragie digestivă. Asta este informație certă.

Alexandru Cautis: Am spus la B1 că trebuie avut in vedere și riscul de a cauza șocuri unor persoane cu afecțiuni cardiace, din rândul manifestanților pașnici.

Claudiu Daniel Crăcea: Clara Petcu corect. Dar cauza decesului o stabilește medicul nu noi.

Clara Petcu: Claudiu Daniel Crăcea tocmai. Eu doar spuneam că din cele spuse de familie cauzele sunt probleme vechi de sănătate. Nu vreau să intru în polemici. Poate să creadă cine ce vrea, mi se pare însă de bun simț să se verifice aceste informații de către cei ce le fac publice.

Luminita Sararu: Clara Petcu e revoltător! Tu faci parte din familie, cum spuneai, dar nu te interesează că acest barbat, cu o zi înainte de a muri, a fost internat cu hemoragie, provocată de gazele inhalate! Aceste gaze i-au grăbit sfârșitul! Revoltător și inadmisibil!

Clara Petcu: Luminita Sararu Simată doamnă, dumneavoastră aveți informații clare și știți verificările făcute de către domnul care a lansat această informație? Repet, nu vreau să intru în nicio polemică, vreau doar să atrag atenția asupra faptului că informațiile trebuie verificate și confirmate, iar sursele trebuie să fie credibile înainte ca o afirmație de acest gen să fie lansată iar din aceasta sa se tragă niște concluzii ce pot avea consecințe. Trageți concluzii, e mai simplu, decat să gândiți dincolo de bula în care vă aflați!

Concluzii?

După toate manipulările din ultima perioadă, parcă nu îți mai vine să crezi orice. Mai ales când cineva care spune că este un apropiat al decedatului declară că nu e chiar așa cum zice jurnalistul.

Să fie vorba despre “Operațiunea Mortu” despre care vorbea Ion Cristoiu săptămâna trecută?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *