ONU apără penalii?! Îți vine să crezi?

Esența: ONU apără penalii? Nu, nu e fake news. E pe bune. Este vorba despre un condamnat în primă instanță și în apel pentru fapte grave de corupție.

Nu e fake news!

Ieri, 18 august 2018, Adevărul a relatat:

Fabulos şi de necrezut, dar este absolut real. Nu este o elucubraţie a unor ziarişti de tabloid sau un ‘fake news’, ci o cerere oficială formulată ieri către autorităţile braziliene cărora influentul Comitet ONU pentru drepturile omului solicită imperativ să i se permită fostului preşedinte Lula, acuzat şi condamnat în primă instanţă şi în apel pentru fapte grave de corupţie şi spălare de bani, să participe la alegerile din octombrie.

ONU apără penalii?

Așa pare, nu?

În timp ce #rezistenții de la noi solicită ONU să cerceteze Jandarmeria Română pentru violențele din 10 august, ONU apără penalii din Brazilia?

De fapt, ONU apără drepturile omului!

În același articol, Adevărul a mai relatat:

“…sună foarte tare a somaţie imperativă: ‘cerem Braziliei să ia toate măsurile necesare pentru a i se permite lui Lula… să-şi exercite drepturile politice din puşcărie, în calitate de candidat la preşedinţie’. Aşa au răspuns experţii ONU unei cereri depuse pe 27 iulie, la Geneva, de avocaţii lui Lula, puşi fiind şi în faţa unei situaţii de fapt: actualul deţinut Lula, fost mare lider sindical şi preşedinte al Braziliei, chiar este marele favorit pentru alegerile prezidenţiale din octombrie (două tururi, pe 7 şi, respectiv, pe 28 octombrie). Asta după ce Partidul Muncitorilor (condus de Lula între 2003-2010) a depus miercuri candidatura sa oficială pentru scrutinul prezidenţial.

Reacția USR-ului?

Mă mir că până acum USR-ul, cei cu campania #FărăPenali, n-au început să înjure ONU. Cum își poate permite cineva să nu bage penalii în închisoare, iar cei care sunt deja să-i ducă și-n Iad?

Părerea mea, nu cred că USR-ul va avea vreo reacție oficială asupra subiectului pentru că nu e în interesul lor să-i “supere” pe cei de la ONU, pentru că Jandarmeria Română trebuie anchetată de ONU, nu?

Speranțe pentru PSD?

Dacă ONU apără penalii, oare va apela și Liviu Dragnea la ONU? Păi, ce… el nu are voie să candideze la anul?

Ce spectacol ar fi în România…

Noroc că mi-am făcut provizii de popcorn ca să urmăresc spectacolul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “ONU apără penalii?! Îți vine să crezi?”