Omul PSD infiltrat în lumea dreptei?!

Esența: Încă nu părăsim zona declarațiilor ciudate, halucinante, stupide, speculative, etc. Cineva a afirmat că Cioloș ar fi “omul PSD infiltrat în lumea dreptei”. Oare are dreptate?

Declarații… ciudate

Încă nu părăsim zona declarațiilor ciudate, halucinante, stupide, speculative, etc. După declarația Gabrielei Firea despre desființarea Bucureștiului, mai apare o declarație similară.

Despre Dacian Cioloș, “omul PSD infiltrat în lumea dreptei”?!

Omul PSD infiltrat în lumea dreptei?!

Bruno Ștefan, președintele Fundației Biroul de Cercetări Sociale (BCS), a acordat un interviu celor de la ziare.com. În cadrul acestui interviu, Bruno Ștefan a declarat, printre altele, că Dacian Cioloș este considerat “omul PSD infiltrat în lumea dreptei”.

…Mulți dintre cei cu care am discutat spun că Dragnea rezistă atât de mult la putere și pentru că oamenii nu văd soluții în tabăra cealaltă, câtă vreme partidele din Opoziție se atacă reciproc.

Era normal să apară atacuri la adresa lui Dacian Cioloș, pentru că el a fost impus PNL-ului. PNL nu și l-a dorit, dar l-au acceptat când a venit așa, cu forța. El a ajuns sus cu sprijinul PNL, după care a început să atace PNL.

Hai, o dată, de două ori, până când au început și ei să îl atace. Ei consideră că din cauza lui a ajuns țara pe mâna PSD, pentru că el putea să susțină atunci Opoziția care îl susținea, chiar dacă nu a luat-o la guvernare.

Atacurile există, probabil, și pentru că au văzut niște rezultate ale sondajelor care arată că Cioloș începe să crească și și-au dat seama că el crește rupând din electoratul PNL.

Iar în PNL există impresia că Cioloș e omul PSD infiltrat în lumea dreptei. Toate taberele care se ceartă între ele spun același lucru: Cioloș atacă PNL, nu PSD, iar prin tăcerea lui față de PSD, îl susține.

Pe bune?!

Să luăm câteva afirmații de-ale lui Bruno Ștefan și să le analizăm:

  • …oamenii nu văd soluții în tabăra cealaltă, câtă vreme partidele din Opoziție se atacă reciproc…

Oamenii care nu văd soluții în Opoziție nu le văd nu pentru că partidele se atacă, ci pentru că sunt compuse din oameni pe care nu i-ar vota. Simplu.

  • …Hai, o dată, de două ori, până când au început și ei să îl atace. Ei consideră că din cauza lui a ajuns țara pe mâna PSD, pentru că el putea să susțină atunci Opoziția care îl susținea, chiar dacă nu a luat-o la guvernare…

Țara “a ajuns pe mâna PSD” din cauza dezastrului numit “Guvernarea tehnocrată”, cu Cioloș Prim-ministru. Nu pentru că n-a susținut Cioloș “opoziția care îl susținea”. Iar susținere a avut și din partea PSD și din partea PNL.

  • …Atacurile există, probabil, și pentru că au văzut niște rezultate ale sondajelor care arată că Cioloș începe să crească și și-au dat seama că el crește rupând din electoratul PNL…

Normal că Cioloș rupe din electoratul PNL, doar n-o fi chiar atât de prost încât să încerce fără succes să rupă din electoratul care a pus țara în mâna PSD-ului după ce Cioloș și “tehnocrații” au arătat de ce sunt în stare.

  • …Iar în PNL există impresia că Cioloș e omul PSD infiltrat în lumea dreptei. Toate taberele care se ceartă între ele spun același lucru: Cioloș atacă PNL, nu PSD, iar prin tăcerea lui față de PSD, îl susține.

Normal că Cioloș atacă PNL, doar se “bat” pentru același electorat. Electorat care oricum, “by default”, este anti PSD. Iar faptul că nu atacă PSD, nu înseamnă că-l susține. Ci doar că nu face “munca-n zadar”. Pentru că electoratul PSD nu-l suportă pe Cioloș și nu l-ar vota în veci.

Poate ar trebui să învețe și PNL de la Cioloș câte ceva…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *