OMS: Transsexualitatea nu este o tulburare mentală

Esența: Când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ia o asemenea decizie pe motive subiective și/sau politice, oare nu face mai mult rău decât bine?

Despre OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS sau WHO – acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization) cu sediul central la Geneva a fost înființată la 7 aprilie 1948. În organizație lucrează peste 7000 de oameni din peste 150 de țări.

OMS este o organizație internațională care are rolul de a menține și coordona situația sănătății populațiilor pe glob.

Poți afla mai multe despre organizație pe site-ul lor oficial.

Argumentele OMS

Organizația Mondială a Sănătății apreciază că “incongruența de gen” (transsexualitatea – sentimentul de apartenenţă la sexul opus) nu mai trebuie să fie considerată o tulburare mentală. Această decizie ar urma să fie supusă validării ţărilor în 2019.

Lale Say (însărcinată cu Departamentul Sănătăţii Reproductive şi Cercetarea la OMS) relatează:

Faptul de a lega (transsexualitatea) de bolile mentale este stigmatizant*.

*A stigmatiza: A arunca asupra cuiva sau a ceva disprețul public, a condamna cu toată severitatea; a înfiera, a dezonora.

Reversul medaliei

Dacă “stigmatizarea” transsexualilor este unul din principalele argumente, mă întreb dacă nu cumva fix această decizie poate conduce la o stigmatizare și mai înverșunată împotriva acestora?

Cel puțin în România (și extins, în Europa de Est), unde majoritar se dorește ca familia tradițională să fie normalitatea, stigmatizarea se poate amplifica.

În cea mai mare parte, membrii comunității LGBT nu sunt văzuți cu ochi buni. În cel mai fericit caz, românii sunt de părere că aceștia pot face ce vor, dar în intimitatea lor. Iar în cel mai rău caz, aceștia sunt înjurați, jigniți sau chiar bătuți.

Concluzia?

Acest gest al OMS pare a avea numai argumente pozitive în spate. Dar nu putem să nu ne întrebăm, care este scopul? Mai ales că în agenda politică a Partidului Democrat din SUA, în top, se află subiectele LGBT, pe care încearcă să le promoveze în toată lumea.

Deși este o situație extrem de complicată, hai să facem un pic haz de necaz:

După îndelungate studii și cercetari, savanții vor ajunge la singura concluzie normală într-o lume anormală: heterosexualii sunt…anormali!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *