Ode aduse Laurei Codruța Kovesi?

Atât comentariile celebrului jurnalisto-analisto-profesionistîndetoate Cristian Tudor Popescu, odele aduse la adresa lui Kovesi, cât și comentariile mele la comentariile lui CTP, nu pot fi, și nici nu trebuie interpretate altfel decât ca un pamflet.

Să comentăm comentariile despre Kovesi, zic…

Sursa folosită pentru a culege comentariile lui Cristian Tudor Popescu – Digi24

Drepți! Și cinstiți

“Este o încurajare extraordinară pentru toți oamenii cinstiți din România, pentru cei care muncesc cinstit, care nu merg pe scurtături și care văd acum că se poate să reușești prin propriile mijloace, într-o luptă dură, cu propriul tău guvern și să reușești în Europa.”

Așa e! Are mare dreptate! Lumea vede că poți reuși prin forțe proprii, încearcă și ei, și ghici ce? Nu se poate. Oare de ce? Să fie oare de vină trecutul familial? Sau poate prietenii care nu trebuie? Sau cine știe, poate nu cunoști politicienii care trebuie ori poate nu vrei să pupi nu știu ce dos.

Dar nu-i problemă, oamenii cinstiți își vor da seama cât de “cinstit” se ajunge sus.

Kovesi = Simona Halep

“Am tot auzit astăzi o frază spusă de doamna Dăncilă: Doamna Kovesi reprezintă România și s-ar putea să avem probleme de imagine, cu dosare… eu nu zic că… dar totuși. O să pronunț și eu o propoziție: Laura Codruța Kovesi nu reprezintă România decât dacă vrea ea, așa cum Simona Halep nu reprezintă România decât dacă vrea ea. E mai rău ca în cazul Halep, că acolo n-au făcut nimic, dar în cazul Kovesi i-au dat în cap.”

Hai, dă-mă dracu’! Nu se poate abține CTP dacă nu o compară pe Kovesi cu Simona Halep?

Păi care este asemănarea? Că principala deosebire este clară: Simona a ajuns sus pe forțe proprii!

Catindatul

“Vă imaginați, i s-a propus, apropo de reprezentat România, i s-a propus să candideze la președinție, în ultimul an. Vă închipuiți cum ar fi arătat acum între cele 23 de personaje doamna Kovesi, candidat și cu șanse mari să câștige. Doamna Kovesi va face mult mai mult pentru România europeană și pentru ce înseamnă Europa în acest moment, în această funcție de procuror-șef european.”

Păcat că n-a candidat și doamna Kovesi. Așa puteam face un recensământ oficial al nivelului de… cultură din țară. Repet, păcat.

Despre faptul că doamna Kovesi va face mult mai mult pentru România… am dubii. Mă rog, împotrivă sigur nu se poate abține.

Iar faptul că doamna Kovesi va face mult mai mult pentru Europa, aici cred că nimeni nu are dubii. Va fi în continuare “Slujirea”, chiar dacă va sluji pe alții.

Kovesi – singură, pe forțe proprii, fără mârșăvii dezgustătoare

“Este românul ales în cea mai înaltă funcție europeană, ales, nu ca în cazul comisarilor europeni, care sunt propuși de guvern și acceptați. Aleasă prin propriile mijloace.

Anul trecut, doamna Kovesi, după ce a fost dată afară de la DNA, așa cum se știe, după ce președintele Iohannis i-a întors spatele, că nu a acceptat să-și dea demisia și să fie consilier la Cotroceni, a rămas absolut singură. E un sentiment foarte interesant. Uitați-vă ce fac diverși indivizi și individe în peisajul politic actual, ce fac pentru o funcție, ce trădări, ce mârșăvii dezgustătoare, la ce se pretează pentru o funcție de ministru, pentru o funcție de președinte de Senat.

Cu prima parte sunt de acord. Este românul ALES în cea mai înaltă funcție europeană. Ca un veritabil politician, ce să mai.

Dar cu faptul că a rămas singură nu pot fi de acord. Doar a fost ALEASĂ! Deci o majoritate de politicieni europeni au fost alături de ea.

Și întreb și eu, care este diferența între felul în care se porcesc politicienii în țară pentru funcții cu felul în care a decurs procesul pentru funcția de procuror-șef european? Poate doar… vizibilitatea mai scăzută.

“L-am auzit pe acest porc mistreț solemn al politicii”

Ce-și imaginează domnul în cauză, că cei de la UE nu știu cum e cu dosarele alea pe care i le-a inventat secția specială, sulurile alea de hârtie igienică? Celelalte cauze care au fost infirmate, hotărârile rușinoase ale CCR, care vor rămâne pentru istorie, modul ticălos în care a fost dată afară? Nu știu toate astea? Ba da, indiferent de faptul că amenință domnul Să-nu-spuneți-că-nu-v-am-spus, așa le zice liderilor europeni. Eu, cunoscutul Motocicleanu, Răzgândeanu, eu din România vă spun: să nu spuneți că nu v-am spus… oamenii ăia știu bine ce-au ales.

Ba tocmai, că știu exact ce fel de om au ales ca să-i slujească. Deci, sunt de acord cu CTP: “oamenii ăia știu bine ce-au ales.”

Cât despre domnul “Răzgândeanu”, să-i fie țărâna ușoară (politic vorbind), că n-a înțeles nimic din ce s-a întâmplat în ultimii ani.

Era să uit!! Oare care-i cea mai bună hârtie igienică? “Dosarele alea pe care i le-a inventat secția specială”, sau rapoartele MCV care fac trimiteri către surse de propagandă în loc să se bazeze pe date oficiale?

Imaginea României, imaginea UE

“Nu imaginea României ar fi afectată, Laura Codruța Kovesi nu s-a dus acolo trimisă de România. S-a dus în nume propriu. În schimb, ar fi imaginea UE afectată, nu a României. Credeți că UE nu verifică? Păi verifică, așa cum face în cazul Rovanei Plumb. Verifică foarte atent.”

O, ba da. Fix imaginea României va fi afectată! Pentru că după ce “Slujirea” se va apuca de treabă și imaginea UE va fi afectată din temelii (nu că n-ar fi deja cu un picior în groapă), toate țările care vor avea de suferit vor arăta cu degetul spre…? Ați ghicit.

Înfrângerea PSD-ului

“Aș mai spune că alegerea doamnei Kovesi este a doua mare înfrângere pentru PSD din acest an, după cea din 26 mai.

(Cum vi se pare să constatăm că revine discursul Liviu Dragnea anti-justiție?) Sigur că revine, cu ce altceva ar putea să joace în această campanie Viorica Dăncilă? Nu poate decât să-și păstreze nucleul de votanți duri ai PSD, măcar să și-i păstreze pe ăia, cât a avut la europarlamentare.”

Cred că aici este singurul punct de vedere cu care pot să fiu de acord întru totul cu CTP. Iar la cum decurg lucrurile, pot să adaug că urmează și a treia înfrângere, la prezidențiale. Asta dacă nu se trezesc la realitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *