O scrisoare pierdută, varianta PSD

Esența: O scrisoare pierdută (varianta PSD) a fost găsită astăzi. Doar că nu a fost semnată de zeci de membrii PSD, ci doar de câțiva.

Care e povestea?

Cică în PSD ar fi foarte mulți nemulțumiți de Dragnea. Posibil, nimeni n-a contestat asta.

Și cică acei nemulțumiți, foarte mulți ca număr, ar fi scris o scrisoare prin care îi cereau demisia lui Dragnea. O scrisoare pierdută pentru că, aparent, mai nimeni nu știa de existența ei în afară de cei foarte puțini care vorbeau despre ea. Adică, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Mihai Tudose și cine o mai fi fost.

O scrisoare pierdută

Dar, astăzi, în mod miraculos, scrisoarea a apărut în public.

Fragmente din “o scrisoare pierdută”, varianta PSD, conform DcNews:

Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.

Cauzele pentru care ne aflăm în această situație sunt, în opinia noastră, următoarele:

1. Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului…

2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.

3. Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, ‘Statul Paralel’, de protocoalele de colaborare cu SRI

5. Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare

Dar…

Cel mai important lucru!

“O scrisoare pierdută” a fost semnată de 3 (TREI) membrii. Atât. Nu de zeci cum susțineau aceștia zilele trecute.

În numele comitetului de inițiativă al prezentei Declarații comune,

Paul Stănescu, vicepreședinte PSD, Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, Primar general al Capitalei

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, Vicepreședinte al Senatului

București, 19 septembrie 2018 

Concluzii?

S-a încercat o mare manipulare a opiniei publice prin insuflarea în mentalul oamenilor că PSD se va rupe dacă nu se retrage Dragnea.

Ce este, de fapt? În opinia mea, o trădare din partea celor 3.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “O scrisoare pierdută, varianta PSD”