Numirea procurorului șef european și obiectivul lui Tudorel Toader

Despre numirea procurorului șef european s-a tot vorbit în ultima perioadă. Toată lumea speculează că Laura Codruța Kovesi va fi “învingătoare”. Însă un lucru esențial a scăpat opiniei publice.

Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat pe pagina sa de facebook, în data de 24 ianuarie 2019, următoarele:

“Prezentarea de către ministrul justiției, Tudorel TOADER, a priorităților Președinției României la Consiliul UE în cadrul Comisiei Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European

În data de 23 ianuarie 2019, ministrul justiției, Tudorel TOADER, în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului Justiție și Afaceri Interne, a prezentat în cadrul Comisiei Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European prioritățile Președinției în domeniul justiției care intră în aria de competență a acestei comisii.

Ministrul Tudorel TOADER a subliniat obiectivul ajungerii la un acord între Parlamentul European și Consiliu în această legislatură cu privire la numirea procurorului șef european, precum și importanța deosebită pe care Președinția română a Consiliului o acordă propunerilor legislative privind probele electronice în materie penală și programelor sectoriale „Drepturi și Valori” și „Justiție” din propunerea de Regulament privind cadrul financiar multianual.

Ministrul român al justiției a exprimat convingerea într-o colaborare strânsă cu Parlamentul European pentru finalizarea cât mai multor dosare legislative și atingerea obiectivelor strategice ale Uniunii cu privire la spațiul de libertate, securitate și justiție.

‘Europa este în inima românilor, iar Președinția română va pune cetățeanul european în centrul obiectivelor sale’ a arătat ministrul justiției, Tudorel TOADER.”

Obiectiv – numirea procurorului șef european

Esențialul din fragmentul de mai sus, cel puțin din punctul meu de vedere, îl reprezintă fraza:

“Ministrul Tudorel TOADER a subliniat obiectivul ajungerii la un acord între Parlamentul European și Consiliu în această legislatură cu privire la numirea procurorului șef european…”

De ce în această legislatură?

De unde urgența?

Sunt doar două variante plauzibile:

  1. O vrea pe Kovesi acolo;
  2. N-o vrea pe Kovesi acolo.

Întrebarea este, care variantă este cea corectă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Numirea procurorului șef european și obiectivul lui Tudorel Toader”