Norica Nicolai, un alt discurs fenomenal

Esența: Norica Nicolai a avut o intervenție excepțională în plenul Parlamentului European. Ba chiar mult mai fermă și mai dură decât a avut Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a avut un discurs fenomenal în plenul Parlamentului European. Prim-ministrul României a informat întreaga UE despre abuzurile din justiția română și despre violențele din 10 august.

Dar nu a fost singurul discurs fenomenal. Norica Nicolai a avut o intervenție excepțională. Ba chiar mult mai fermă și mai dură decât a avut Viorica Dăncilă.

Norica Nicolai

Interventia europarlamentarului ALDE, Norica Nicolai, din plenul Parlamentului European:

Ca popor pro-european suntem foarte constructivi. Vă propun, domnule Timmermans, să declarăm astăzi în plenul Parlamentului de la Strasbourg că nu e nevoie de nicio autorizație și niciun respect față de lege ca să protestezi în Europa. Acesta e standardul democratic pe care îl impuneți la București. Dar cu siguranță poate nu am făcut foarte mult pentru a combate corupția la nivel înalt și v-aș propune, domnule Timmermans, să rugați anumite state membre să nu își mai prevadă în legislație posibilitatea de a da mită pentru a obține contracte în străinătate. Într-adevăr, oficiali care se presupune că ar fi dat mită la București nu am văzut niciodată a fi aduși în instanțele noastre de judecată.

Sigur, stimați colegi, dublul standard devine azi, din punctul meu de vedere, o realitate în această dezbatere de la Strasbourg. Asta nu aduce nici mai multă coeziune, nu aduce nici mai multă Europa, ci este dovada unei lipse de analiză, unei lipse de obiectivitate și a unei lipse de standard.

Aș întreba Comisia Europeana, deși este obligatoriu, de ce în ultimii ani nu am avut niciun fel de analiză pe situația corupției în toate statele membre din Uniunea Europeana? Ori vă plac doar acestea trei? 

Bravo!

Un discurs scurt și cuprinzător.

O doamnă demnă și fermă.

Felicitări, Norica Nicolai!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *