Newsweek instigă lumea să “facă de gardă” la ușile politicienilor

Esența: Publicația Newsweek, prin intermediul unui (pseudo) jurnalist, declară război lui Dragnea și Dăncilă și instigă lumea să “facă de gardă” la ușile politicienilor.

Newsweek anunță război

Asaltul propagandei după OUG-ul lui Toader continuă și atinge #NextLevel.

Newsweek a publicat un articol cu titlul: “Dragnea & Dăncilă, dacă vreți război, atunci război să aveți! “.

Articolul începe așa:

Cu vorba bună nu mai merge. Degeaba se fac analize peste analize, degeaba se dau peste cap cei de la Bruxelles și de la Comisia Europeană – pur și simplu, nenorociții ăștia ajunși în susul țării nici nu vor și nici nu pricep: vor o Românie doar a lor, în care să-și trăiască bine viața de infractori cu acte în regulă sau de proști deja celebri.

Au pus mâna pe insituții, pe media, au momit prostimea și au cumpărat tăcerea celor ce pricep.

Dar asta nu e tot…

Newsweek, prin acest articol, instigă la violență, sugerând oamenilor să “facă de gardă” la ușile politicienilor puterii:

Poate e cazul să renunțăm la analize și explicații docte – vor război, să simtă deci războiul. Și nu cu furcile și topoarele, deși mulți le-ar arunca după ei; dar: unde stau ăștia? Unde locuiesc? Adresa exactă, așa cum are orice cetățean. Ei bine, poate că mulțimi de oameni îngrijorați, o mie sau zece mii, se vor duce și vor face de gardă la ușa lor.

Cine este autorul?

Cine este autorul articolului de la Newseek?

Sabin Gherman, un (pseudo) jurnalist care declară pe pagina sa de facebook: “Am ales să fac emisiunile pe internet; în presa oficială chiar nu mai e de stat.

Mai mult, pe pagina de facebook, în comentariile la articolul din Newsweek, afirmă: “Da, greva generală e una dintre soluții…“. Asta ca să înțelegem cât de mult “gândește” un om care instigă la violență…

Sabin Gherman - comentariu facebook
Sabin Gherman – comentariu pe facebook

Și finalul…

Sabin Gherman încheie articolul de la Newsweek “în forță”:

Nu, n-are sens să mai sperăm; ăștia sunt niște infractori care vor să scape de pușcărie, le tremură chiloții de firmă pe ei, li se-nnoadă aorta la fiecare mașină de poliție – nu vor da înapoi, pentru ei Uniunea asta Europeană nu înseamnă absolut nimic, așa cum nici propriile familii nu înseamnă nimic. Trebuie rași, tunși și frezați, luați pe sus și trimiși la plimbare – dar nu oricum, ci la ore fixe, așa cum prevede orarul oricărui penitenciar dintr-o țară civilizată.

Oare avem instituții care să se autosesizeze când cineva instigă la violență?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *