Mugur Isărescu, “cadouri” pentru români

Esența: Mugur Isărescu a anunțat foarte multe vești bune pentru viitorul economic al României.

Cuvânt înainte

Pentru a nu se înțelege altceva decât am vrut să zic, când zic “cadouri” mă refer la vești bune.

Da, Mugur Isărescu are și vești bune pentru români.

Ce se întâmplă cu inflația?

În data de 6 august 2018, Capital.ro relata:

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat că datele preliminare pentru luna iulie indică o scădere a prețurilor, adică o inflație lunară negativă.

Se pare că în luna iulie, după datele noastre preliminare, vom avea chiar o inflaţie negativă şi scădere de preţuri. De fapt, acest lucru s-a întrevăzut, să spunem aşa, încă din luna iunie, când am avut o creştere lunară a inflaţiei foarte scăzută, aproape de zero‘.

Cum rămâne cu ce ne avertizează constant opoziția?

România și creșterea economică

În data de 8 august 2018, Ziare.com relata:

“Creșterea economică probabil că se va duce spre 4%. Vom vedea în lunile următoare. Dacă vrem creștere economică mai mare, trebuie acționat pe investiții și productivitate. Vrem creștere economică mai mare, trebuie să stimulăm potențialul economiei, nu doar cererea.”

Guvernul a zis că va realiza și investiții. Deci, dacă se va ține de promisiuni și nu vor investi în vreo telegondolă prin pustietate, putem spera că România va avea o creștere economică mai mare. Și, poate, se va resimți și în viața de zi cu zi, nu doar în statistici…

Alte vești bune de la Mugur Isărescu

Astăzi, 9 august 2018, Antena 3 a relatat:

Guvernatorul Mugur Isărescu anunţă că preţurile nu vor mai creşte alarmant în perioada următoare, iar aceeaşi situaţie va fi şi la începutul anului viitor.

Astfel, inflaţia se va stabiliza, după creşterea îngrijorătoare din primele luni ale lui 2018.

Deci, viitorul României arată bine. Și totuși, se va mai opune Mugur Isărescu proiectelor lui Daniel Zamfir? Sper că nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *