Morții trăiesc și semnează campanii

Esența: Nici măcar n-a venit Halloween-ul și aflăm că morții trăiesc și semnează pentru “fără penali în funcții publice”.

Morții trăiesc…

Nici n-a sosit bine Halloween-ul, că aflăm că morții trăiesc bine mersi. Unii dintre ei. Mai exact, aceia care s-au săturat de “penali”.

Așa că, morții s-au gândit să semneze pentru “fără penali în funcții publice“!

Conform deșteptarea.ro:

În Bacău, morții au semnat inițiativa ‘Fără penali’. Peste 6.000 de semnături depuse de USR au fost invalidate

Maria P., născută în 1941, a decedat cu 10 zile înainte să înceapă strângerea semnăturilor pentru campania ‘Fără Penali în funcții publice’. Faptul că a murit nu a împiedicat-o să-și completeze datele într-un tabel și să iscalească. Cum a reușit să facă acest lucru va rămâne un mister pe care să-l deslușească liderii Uniunii Salvați România.

Invalidare de 30%

Semnătură Mariei a fost anulată de funcționarii de la Starea Civilă Bacău care au verificat dosarele depuse de USR. Au mai fost anulate și alte peste 6.000 de semnături care nu îndeplineau condițiile legale. Mai precis, 6.155 din 22.371. Aproape 30 la sută din semnăturile depuse de USR au fost invalidate.

Ce s-a mai găsit:

  • persoane inexistente (nume, prenume, CNP care nu există);
  • serii și numere ale unor cărți de identate care aparțin unor persoane din alte județe;
  • același CNP pentru nume diferite, în dosare diferite;
  • CNP inexistent;
  • adrese inexistente în Bacău;
  • același nume în dosare diferite;
  • femei cu date corecte în afară numelui de familie care era schimbat.

‘Am fost sesizat de către angajații care au făcut efectiv aceste verificări ale semnaturilor despre faptul că au fost găsite nereguli. Cele constatate de către ei făceau obligatorie prezentarea acestor materiale către organele de urmărire penală în caz contrar puteam discuta de o favorizarea a ” infractorului”, aceasta fiind practic infracțiunea in momentul in care ai cunoștință de săvârșirea unor fapte si nu le prezinți organelor in drpt spre cercetare’.
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Nimic nou sub soare…

Nu cu mult timp în urmă scriam într-un articol despre faptul că există suspiciuni că liderii USR ar încearca să îngroape scandalul semnăturilor false. Și citam chiar o membră USR:

Apropo, sunt conștientă că prin fraza asta (‘nu cred că e nevoie să vă spun că vă ia pe toți mama dracului dacă ascundeți sub preș chestia asta cu semnăturile false’) pare că I’m going bananas și într-o oarecare măsură I actually am. Nu e o amenințare, e o expresie a frustrării și fricilor mele. N-am de gând să fac scandal cu povestea asta în poiană/exteriorul USR/whatever dar mă îngrozește ideea că ați putea să căutați modalități să cover this up. Frazele mele nu sunt o amenințare, dar dacă chestia asta nu poate fi sancționată, USR moare. Nu știu cum poate fi făcută sancțiunea asta fără să ajungă scandal în afară. Voi deja sunteți super dispuși să folosiți orice unul împotriva altuia, deci și prostia asta o să fie aflată cândva.

Deci, ceea ce susțin membrii naivi ai USR-ului, cum că partidul ar fi plin de oameni “cinstiți, onești, corecți, etc.”, această problemă a semnăturilor false este încă o dovadă că realitatea e un pic diferită.

Și se mai miră lumea de ce se prăbușește USR-ul în sondaje?

Și oare nu se gândește lumea care este rolul lui Cioloș în toată această ecuație? Că el nu este altceva decât noua imagine oferită naivilor (să nu zic altfel). Adică exact ce se dorea a fi USR-ul, până să eșueze lamentabil.

Cum a fost “scos din joben” din nou Cioloș? Simplu. Aplicând o tehnică de bază din marketing, rebranding-ul. Când imaginea unui produs (USR) se deteriorează, se folosește această tehnică pentru a se da uitării tot ceea ce este negativ. Și așa poate apărea un nou produs (MRÎ), care de fapt este exact același lucru, dar fără imaginea pătată în ochii clienților (alegătorii USR).

Și mulți cad în plasa rebranding-ului… și nimic nu se schimbă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *