Miting PSD. Semnal de forță sau incompetență?

Esența: Dacă se adună mai mulți oameni la acest miting PSD decât au adunat în 2017 #Rezist, atunci PSD va da un semnal de forță. Dar cu guvernarea ce facem? Deși au majoritate în Parlament, nu au reușit să modifice legislația astfel încât să nu mai existe abuzuri.

Unde ne situăm noi (autorii blog-ului)?

Ca să evităm discuțiile inutile, în categoria “Politic” a acestui blog, nu vom vorbi despre susținerea unor partide politice, ci doar despre imaginea acestora (sau a membrilor lor) și a demersurilor lor. Vom analiza acțiuni care pot avea un alt impact decât cel dorit, dar vom analiza și acțiuni de marketing, încercând să descoperim adevăul.

Așadar, să începem analiza.

Probleme de mobilizare

De peste un an au existat voci care au tot încercat să facă posibil un miting PSD. Iată că, abia acum s-au organizat. Foarte bine aș spune, doar trăim într-o țară liberă. Sau măcar ne place să credem asta. De câteva zile s-a dat startul la o mobilizare timidă (zic eu), în încercarea de a aduna cât mai mulți oameni la miting-ul de sâmbătă seara.

Miting de la ora 20?

De ce? Nu, serios, de ce? După ce anul trecut, în scandalul OUG 13, s-a scandat “noaptea ca hoții”, de ce nu v-ați programat mitingul mai devreme, pe lumină? E doar o părere. Și mai am un argument de ce ora e total nepotrivită. Câți vor putea veni în București, ca să aibe de unde să plece după câteva ore? Că doar unde o să doarmă protestatarii?

Miting PSD cu o lozincă neinspirată?

Evenimentul de pe Facebook are ca titlu “Vrem prosperitate, nu Securitate!”. Pe bune? Adică, înțeleg partea cu “securiștii”, dar securitatea nu se referă doar la asta. Oamenii vor și securitate: teritorială, materială, etc. Înțelegeți de ce termenul lozincii este complet deplasat. Mai bine strigați și voi “jos comunismul”, măcar așa îi induceți în eroare pe cei care vă fac comuniști (sau îi amuzați).

Mărimea contează

Știu că zicala preferată a multor bărbați este că “mărimea nu contează”. Dar, cel puțin în acest caz, contează. Chiar foarte mult.

Dacă nu se vor putea strânge mulți oameni la miting-ul PSD, putem înțelege două lucruri:

  1. Lumea nu este împotriva abuzurilor, sau
  2. Miting-ul a fost prost organizat.

Oricum ar fi, un eventual eșec ar păta imaginea PSD-ului, care oricum nu pare să mai fie la fel de bună ca cea de la votul din 2016. Nu de alta, dar PSD are totuși o majoritate în Parlament!

Dar, dacă vor aduna mai mult de 100.000 de oameni, atunci vor putea să se compare cu protestul celor de la #Rezist de la începutul lui 2017. Analizând evenimentele de până acum, pot spune că acest lucru pare greu de realizat, având în vedere problemele menționate mai sus.

Nu mă înțelegeți greșit, și eu sunt împotriva abuzurilor statului, dar nu poți pierde peste un an și să faci un miting organizat, total neorganizat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Miting PSD. Semnal de forță sau incompetență?”