Mișcarea România Împreună și referendumul pentru familie

Esența: Mișcarea România Împreună, “partidul” lui Cioloș, a publicat un comunicat de presă demagogic, în care își exprimă poziția în legătură cu referendumul pentru familie din 7 octombrie.

Mișcarea România Împreună

Pe site-ul împreunăpentruromânia.ro, site asumat de Mișcarea România Împreună (RO+), a apărut un comunicat cu titlul “Mișcarea România Împreună nu girează, prin participare, referendumul pentru familie “. Ne surprinde?

Pentru cei care încă n-au aflat, Mișcarea România Împreună este “partidul” lui Dacian Cioloș.

Din comunicat:

Mișcarea România Împreună (RO+) recunoaște dreptul cetățenilor români de a demara, cu respectarea legii, inițiative legislative care pot produce modificări constituționale sau ale legii. În același timp, Mișcarea România Împreună respinge orice tip de referendum care ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi.

România se construiește împreună, nu împotriva unor membri ai societății și nicidecum în beneficiul unor politicieni cu agende ascunse.

Buna credință a celor care au semnat pentru organizarea acestui referendum este instrumentată politic și populist, printr-o abordare pe care Mișcarea România Împreună nu o poate susține.

Considerăm că, prin instrumentarea lui politică, acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani, într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de încredere unii în ceilalți și de proiecte prin care să construim împreună.

Pe rând

Ce mi se pare… nici nu știu ce cuvânt să folosesc. Stupid? Să zicem.

Ce mi se pare stupid rău în legătură cu acest comunicat? Multe. Foarte multe.

Referendumul pentru familie limitează drepturile?

Mișcarea România Împreună susține că acest referendum pentru familiear limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi.

Întreb și eu: care drepturi?! Că, din câte știam eu, homosexualii nu au drepturi în plus față de restul populației. Așadar, ce drepturi sunt limitate de acest referendum?

Răspuns: niciunul. Homosexualii se pot căsători la fel ca heterosexualii. Adică, un bărbat cu o femeie. Deci, egalitate în drepturi.

Referendumul pentru familie și agendele ascunse

Mișcarea România Împreună susține ideea că “România se construiește împreună, nu împotriva unor membri ai societății și nicidecum în beneficiul unor politicieni cu agende ascunse.

Întreb și eu:

  • Împotriva cui este acest referendum PENTRU familie?
  • Care sunt politicienii cu agende ascunse și care ar fi acestea?

Demagogie pură

Mișcarea România Împreună susține că “buna credință a celor care au semnat pentru organizarea acestui referendum este instrumentată politic și populist, printr-o abordare pe care Mișcarea România Împreună nu o poate susține.”. Mai mult, Mișcarea România Împreună consideră că “prin instrumentarea lui politică, acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani.

Din nou, mă găsesc și eu să întreb ceva.

Oare acest comunicat nu este o “instrumentare politică și populistă “? Este.

Oare acest comunicat prin instrumentarea lui politică” de către Mișcarea România Împreună nu “riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani “? Normal, fix ei sunt cei care încep dezbinarea societății.

Referendumul pentru familie

Acest referendum nu este unul politic! Semnăturile au început să fie strânse în 2015, când Președinte era încă Traian Băsescu. Iar liderul PSD era încă Victor Ponta.

Apoi, cronologic, a urmat 2016, când chiar Dacian Cioloș a devenit Prim-ministru. Atunci n-a comentat nimic, nu?

Iar Liviu Dragnea, cel acuzat că ar “instrumenta politic” acest referendum, a câștigat împreună cu PSD-ul abia la sfârșitul lui 2016!

Era să uit. Cine să organizeze referendumul dacă nu politicienii? Doar nu s-or apuca cetățenii care au semnat să-l și organizeze doar ca să fie Cioloș mulțumit că nu este “instrumentat politic”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *