Ministrul Justiției despre candidații la șefia DNA

Esența: Ministrul Justiției a considerat că niciunul din cei 4 nu merită funcția de procuror șef al DNA. Oare există alții mai buni?

Ministrul Justiției – comunicat oficial

Ministerul Justiției a organizat, în perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Selecția s-a desfășurat în condițiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu Standardele de organizare și desfășurare a selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Standardele de evaluare a interviului susținut în cadrul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.

Sursa: Site-ul Ministerului Justiției

Chiar așa?

Ministrul Justiției a considerat că niciunul din cei 4 nu merită funcția de procuror șef al DNA.

Nu avem nici măcar un procuror demn de șefia DNA-ului în țară? Sau cei competenți n-au avut curajul să se înscrie?

Adevărul este că, funcția de șef DNA ar trebui să fie ocupată de un om care să fie competent, să cunoască legile, și să le aplice corect! În plus, el ar trebui să fie curat, neimplicat în abuzuri și neimplicat în protocoalele ilegale!

Și cel mai important criteriu, drepturile omului trebuie respectate!

Dacă nu, să se desființeze DNA-ul și să se înființeze o secție specială în cadrul Parchetului General. Adevărata orupție poate fi oprită și fără DNA! Mai ales când DNA-ul are imaginea atât de pătată de “paraditori”…

Așa cum DNA a fost înființat prin OUG, la fel poate fi și desființat, nu? Oare Ministrul Justiției s-o gândi la această variantă?

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *