Mihai Dide (în delir) versus Jandarmeria Română

Esența: Mihai Dide crede că merită să lupți până la moarte pentru visele tale, nu?

Delirul lui Mihai Dide

Protestatarul de meserie #rezist, Mihai Dide, s-a trezit în fața Guvernului ca să protesteze împotriva Ordonanței de Urgență privind amnistia (eventual și grațierea). Și ca să arate că este serios, și-a luat după el un bidon de benzină. Și a amenințat că-și dă foc.

De ce delir? Pentru că NICI AZI nu s-a pus problema unei astfel de ordonanțe, decât în presa de propagandă.

Respect Jandarmeria Română

Noroc cu Jandarmeria Română care nu l-a lăsat pe săracul protestatar să se manifeste și i-au confiscat bidonul, dar numai după ce un jandarm a fost stropit cu benzină.

Mai mult, jandarmii i-au îndepărtat pe ceilalți “participanți” la protest (care voiau neapărat să filmeze protestul unui singur om). Și a început scandalul:

  • Că nu sunt lăsați “jurnaliștii” (o altă protestatară de meserie) să filmeze;
  • Că de ce pun jandarmii mâna pe ei;
  • Că de ce îi împinge nu știu câți metri mai în spate (că doar stau pe trotuar);
  • Că de ce blochează jandarmii “priveliștea”, etc.

De ce zic “respect Jandarmeria Română”? Pentru simplul fapt că acel protestatar, Mihai Dide, reprezenta un pericol public! Atât pentru el, cât și pentru ceilalți din jur. Și era absolut normal, firesc și necesar ca acesta să fie izolat de restul lumii!

Vrei să protestezi? Foarte bine! Dar nu-i pune pe alții în pericol. Dacă tu vrei să mori pentru delirul tău, e fix problema ta!

Propaganda încă mai încearcă

O pagină “rezistentă” (ceva cu #insist pe acolo) a transmis live de la fața locului. Nimic neobișnuit în asta, dar…

Foarte mulți din cei care urmăreau acel videoclip (printre care și multe conturi fără poze de profil) au început să înjure Jandarmeria Română și să-l “aplaude” pe Mihai Dide.

Ce ar trebui să înțelegem? Că o minoritate frustrată și violentă luptă împotriva unor instituții ale statului și scapă nepedepsiți pe motiv de “liberă exprimare”?

Cu părere de rău pentru #rezistenți, dar libera exprimare poate fi exercitată cu anumite restricții! Care restricții? Cele de bun simț enunțate chiar în Constituția României!

PS. Pe un site de donații, Mihai Dide încasează (la data scrierii articolului) pentru “o Nouă Revoluție” în jur de 755 dolari pe lună de la 163 de “patroni”. Anaf-ul ce zice?

Cristian-Mihai Dide donații pentru o Nouă Revoluție
Cristian-Mihai Dide donații pentru o “Nouă Revoluție”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Mihai Dide (în delir) versus Jandarmeria Română”