Mergi la vot, cât încă mai ai acest drept!

Esența: Eu pentru cine votez? Această întrebare o au, probabil, foarte mulți oameni. Ca dovadă, prezența scăzută la vot din ultimii ani. Dar răspunsul, chiar dacă lung, este unul foarte simplu.

Pentru început

Câteva citate semnificative:

Abraham Lincoln

A numit democraţia “guvernarea poporului, de către popor, pentru popor.

Charles de Gaulle

Democraţia se confundă, pentru mine, cu suveranitatea naţională. Democraţia înseamnă conducerea poporului de către popor, iar suveranitatea naţională înseamnă poporul exercitându-şi fără piedici suveranitatea.

Cetăţeanul turmentat

Vorba e… eu pentru cine votez?

Bună întrebare

Eu pentru cine votez?

Această întrebare o au, probabil, foarte mulți oameni. Ca dovadă, prezența scăzută la vot din ultimii ani.

Dar răspunsul, chiar dacă lung, este unul foarte simplu.

Mă duc la vot pentru mine. Mă duc la vot pentru viitorul meu. Mă duc la vot pentru că este dreptul meu, drept pentru care au luptat și au murit mulți înaintea mea. Dreptul la vot este cel mai mare drept pe care oamenii liberi îl pot avea.

Și mulți dau cu piciorul acestui drept…

Motivele? Prea puțin contează. Pentru că fiecare are și dreptul să aleagă ce face cu timpul său.

Poate unora nu le convine o figură politică, poate altora le este indiferent. Ce contează? Fiecare e liber să facă ce vrea, nu?

Așa e, dar tot ei sunt cei care se plâng mai târziu că nu le convine nu știu ce decide un Guvern.

Dar nu e vorba doar despre alegerea unor politicieni…

Un referendum pentru revizuirea Constituției, cum a fost și cel pentru revizuirea articolului despre căsătoria dintre “soți”, este cel mai apropiat lucru de o democrație pe care mulți o invocă. Și anume, democrația directă. Aceea în care poporul poate decide soarta țării.

Mergi la vot!

Exprimă-ți votul! Oricând ai această posibilitate, mergi să votezi! De ce? Pentru că e dreptul tău. Pentru că încă mai ai acest drept. Pentru că altfel vor decide alții

Dacă nu votezi, le permiți altora să decidă pentru tine. Le permiți să creadă că drepturile omului sunt un lux. Și avem deja un exemplu de Guvern care a acționat așa. Un Guvern care a dat Ordonanțe de Urgență peste noapte prin care au încălcat drepturile oamenilor. Acel Guvern în care ministrului Justiției a declarat că “drepturile omului sunt un lux“.

Iar istoria se repetă când oamenii nu învață nimic din ea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Mergi la vot, cât încă mai ai acest drept!”