Marea “dezbatere” dintre Iohannis și Dăncilă

Gata. Am avut și dezbatere pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale (pauză de râs).

Marea “dezbatere”

Din start vreau să clarific un lucru: nu am fost fan Viorica Dăncilă în turul 1. N-am votat-o.

Și, sincer, nici acum votul meu nu se ducea pentru ea, ci împotriva lui Iohannis. Dar…

Văzând marea “dezbatere” dintre cei doi, m-am decis să nu mai votez doar împotriva lui Iohannis, ci și pentru Viorica Dăncilă.

Unde-s doi…chiar, unde-au fost cei doi?

Vreau să încep cu concluzia: Nu știu dacă echipa de campanie a lui Klaus Iohannis știe ce face. La el oricum n-avea nimeni sănătos la cap pretenții.

Cum să-l sfătuiești pe marele prezident să nu se ducă la o dezbatere face-2-face cu Viorica Dăncilă? “Discursul” cică ar fi fost că…nu are ce discuta cu o pesedistă (altă pauză de râs).

Iohannis și SRIgizorii

Așa că Iohannis s-a dus să țină o…conferință de presă?! Și unde se putea duce? De parcă n-ar fi avut de unde alege… Dar, a ales să se ducă fix în universitatea cu cea mai proastă imagine din ultima perioadă: SNSPA. De ce are o imagine proastă universitatea? Din simplul motiv că s-a dovedit a fi un cuib de propagandiști care se cred progresiști dar care n-au nicio treabă cu realitatea în care trăim (un exemplu).

Și ce-au făcut Iohannis și SRIgizorii? Au demonstrat cum se pune în scenă un scenariu de tip “damage control”. Iar ăsta nu-i un semn bun deloc pentru actualul Președinte.

Rezultatul? Klaus Iohannis s-a dovedit a fi doar un laș care nu are curajul să meargă la o dezbatere cu contracandidatul său, inventând scuze pentru fanaticii săi.

Dăncilă și poporul

Văzând că Iohannis se ferește în continuare de dezbatere, Viorica Dăncilă s-a dus la Palatul Parlamentului. Să vorbească din “Casa Poporului” cu poporul. Și să-l atace și pe Iohannis, desigur. Fraieră era dacă nu-l ataca.

S-a văzut cred și de pe lună diferența dintre cele două…evenimente, că dezbatere de la distanță nu se poate numi circul provocat de lașul numărul 1 al țării…

Dacă la Iohannis s-a văzut cât de regizată a fost “dezbaterea”, la Dăncilă s-a văzut exact opusul: jurnaliștii au putut să pună ce întrebări au dorit (fără să fie “atent selectați” ca în cazul lașului de la Cotroceni), iar Viorica Dăncilă s-a descurcat cum, probabil, nimeni nu s-ar fi așteptat. Până și unii din fanaticii lui Iohannis au avut reacții de genul “mă, asta nu pare chiar așa proastă…”.

Scopul și durata vizitei

N-am de comentat prea multe aici.

Klaus Iohannis, după o oră de stat pe scaun, s-a simțit obosit și a comandat o pauză (încă o pauză de râs și pentru noi).

În schimb, Viorica Dăncilă a stat în picioare aproximativ două ore și jumătate și a răspuns la întrebări în mai multe cuvinte decât a avut Iohannis vacanțe în 5 ani de mandat. Și asta e o reală performanță.

Marea problemă la Viorica Dăncilă!!

Ca să ne dăm seama cât de bine s-a descurcat Viorica Dăncilă și cum le-a dat planurile peste cap multora, ne uităm cum este atacată și vedem o mare, mare problemă.

De fapt, singura! Cică e mare tragedie în țară, vuiesc știrile de răspunsul dezastruos dat de Dăncilă…bla bla bla.

Băi, nene, cum să nu știe Dăncilă…ce? Constituția? Nu… Legi importante? Nu… Diplomație? Nu… Aria cercului, frățică! Îți vine să crezi?! Cum poți să ai un Președinte care nu știe ceva “atât de elementar”? Bine c-a știut Iohannis care nici măcar n-a răspuns.

Doza de ipocrizie

La cât tam-tam s-a făcut cu această gafă, ne-am fi așteptat ca orice român să știe răspunsul și în somn, nu? Ei, bine…

Cum necunoașterea ariei cercului este o problemă existențială, atât de multă lume s-a apucat să caute pe internet “aria cercului” încât acest termen a depășit în căutări până și unul dintre cele mai folosite cuvinte: “porno”. Ups!

Marea "dezbatere" dintre Iohannis și Dăncilă
Linia albastră reprezintă interesul pentru “aria cercului” în ultimele 7 zile. Linia roșie…se înțelege.

Iar apoi, după ce oamenii au învățat care-i aria cercului, au revenit la căutările obișnuite. Problem solved.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *