Manipularea nextlevel atinge un nou #nextlevel

Esența: Manipularea nextlevel atinge un nou #nextlevel. Unii activiști #rezist ajung să-i mintă chiar și pe cei de la ONU.

Despre declic – de la #rezist la manipularea nextlevel

Nu, nu este vorba de cuvântul din DEX. Pentru cei care încă n-au auzit de cei de la declic, o să fac un mic rezumat:

Declic.ro se declară “societatea civilă în acțiune”. Și nu doar atât: “declic este o comunitate de cetățeni ce militează pentru o societate mai dreaptă.” Bine, oricine poate spune despre propria persoană că este frumos și deștept, dar, până la urmă, contează ceea ce faci. Dar când începi sub emblema #rezist iar apoi te ocupi cu manipularea nextlevel, chiar mai poți spune că reprezinți societatea civilă?

Cum stau cu banii?

Declic își are originea într-un proiect din 2015, finanțat prin Fondul ONG în România, creat prin contribuția Islandei, Liechtenstein-ului și a Norvegiei.

De la înființare, Declic a primit fonduri nerambursabile de la organizații-soră precum 38Degrees (Anglia), Campact (Germania) sau de la rețeaua internațională OPEN.

Sursa: Chiar site-ul lor

Hai să nu mă leg de sursele de finanțare. Chiar dacă sunt dubioase, e problema lor. Să vorbim despre ce au făcut cu adevărat. Și ajungem imediat și la manipularea nextlevel.

Din istoria recentă

Declic.ro s-a remarcat pentru prima dată în perioada protestelor împotriva OUG 13. Ce ziceau atunci?

Soluționarea cu celeritate de către C.C.R. a Cererii C.S.M. privind OUG 13/2017

Prin modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală, prin Ordonanța de Urgență nr. 13/2017, va fi îngreunată până la anihilare, în multe cazuri, lupta împotriva corupției în România, lipsind organismele abilitate să lupte împotriva corupției de instrumentele necesare (legislația adecvată), în cazul în care ordonanța va rămâne în vigoare și după expirarea termenului de 10 zile de la adoptare, impus de lege.

– Un stat corupt nu poate fi un stat democratic, statut la care aspiră România în cadrul Comunității Europene.

– Un stat corupt nu poate fi un stat cu o economie sănătoasă și prosperă.

– Celeritatea se impune, cu evidență, și pentru a dezamorsa tensiunea socială extremă existentă acum în societatea românească (manifestată prin manifestații ample ale cetățenilor împotriva corupției), tensiune care ar ajunge la paroxism în cazul ramânerii în vigoare a ordonanței, cu consecințe foarte grave pe plan social.

Sursa: Site-ul declic, subdomeniul “campaniamea”

Ce a însemnat totul?

Pe scurt, în viziunea declic.ro, OUG 13 nu era bun, corupții sunt răi…

Cel mai interesant aspect este însă altul: “Celeritatea se impune, cu evidență, și pentru a dezamorsa tensiunea socială extremă existentă acum în societatea românească (manifestată prin manifestații ample ale cetățenilor împotriva corupției), tensiune care ar ajunge la paroxism…

Adică ce a însemnat acest lucru, de fapt? Ei au stat în spatele protestului împotriva OUG 13. Iar ei dau vina pe “protestatari” că nu vor renunța, iar tensiunea “ar ajunge la paroxism” dacă OUG 13 rămâne în vigoare. Pe bune? Ei generează protestul, iar protestatarii sunt folosiți pentru a “emoționa” CCR-ul.

Dar asta nu e tot

Ai auzit de GDPR, nu? Ei bine, până să intre GDPR în vigoare, declic.ro a trimis multe emailuri pentru a chema lumea la proteste, chiar dacă aceștia nu și-au dat niciodată acordul pentru astfel de emailuri:

Trimit acest email către peste 200.000 de cetățeni ce au semnat vreodată o petiție pe de-clic.ro și care au optat să fie ținuți la curent cu campaniile de-clic. Este de departe emailul cu cei mai mulți destinatari pe care l-am trimis vreodată.

Scopul acestui mesaj este să anunț că în această după-amiază de duminică vor avea loc în toată țara și în diaspora proteste în stradă. Gândindu-mă la cât de mulți vor citi aceste rânduri, îmi dau seama că este imposibil să fim cu toții de acord asupra oricărui lucru. Mai ales când la mijloc sunt numeroase opțiuni politice, ideologice și chiar 200.000 de feluri diferite de a privi lumea în care trăim. Dar acum este mai important să fim împreună, în stradă, decât să fim cu toții perfect de acord.

Cred că mulți dintre noi au deja o părere formată privind tema protestului, și anume proiectele de lege privind amnistia și grațierea unor fapte penale. Măsura în care politicienii condamnați beneficiază sau nu de amnistie și grațiere, transparența procesului de propunere și adoptare a acestor ordonanțe de urgență, necesitatea lor în contextul penitenciarelor aglomerate, toate sunt nuanțe ce probabil au fost deja analizate de mulți dintre noi.

… bla bla bla…”

Sursa: DcNews

Știm cu toții (sper) ce a fost și ce n-a fost în preajma OUG 13 și faptul că, după abrogare, Ordonanța s-a dovedit a fi constituțională. Dar ce mai conta. Lumea a fost manipulată, OUG 13 abrogată, iar Kovesi și gașca au mai putut paradi încă o bună perioadă de timp.

Mai aproape de prezent – manipularea nextlevel

De ce tot repet “manipularea nextlevel”? Pentru că #rezist a trecut la #nextlevel.

De curând am vorbit despre cum Jandarmeria Română a devenit ținta manipulărilor.

Ce face declic.ro acum? Ai ghicit. Manipularea nextlevel este îndreptată împotriva Jandarmeriei.

Într-un articol publicat pe site-ul declic.ro, aceștia au apelat la ONU pentru ajutor:

Noi, semnatarii acestei scrisori, vă rugăm să ne ajutați în investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române comise în data de 10 august. Peste 100.000 de cetățeni au participat în mod pașnic în București la mitingul diasporei, pentru a-și exprima nemulțumirea față de modificările aduse legilor justiției și codului penal de către coaliția de guvernare

Textul scrisorii e mai lung…

Dar, după ce am citit primul paragraf, l-am mai citit încă o dată. Și încă o dată…

Deci, declic.ro o ține în continuare cu justiția. Dar să vorbească în numele a 100.000 de persoane? Adică toți acei oameni au venit să protesteze împotriva modificărilor aduse la legile justiției și codului penal? Pe bune? Păi, cea mai mare parte dintre cei veniți la protest nu știau altceva decât M..E PSD!

Iar unii protestatari numai pașnici n-au fost. Cum am mai zis, protestul diasporei a fost confiscat de opoziție și #rezist. Iar printre protestatari au fost infiltrați și activiști ANTIFA, care nu știu altceva decât violență.

Deci, manipularea nextlevel a atins un nou #nextlevel. Adică au ajuns să îi mintă și pe cei de la ONU!

Oare de aceste manipulări nu se ocupă nicio autoritate? Nu? Doar stăm și constatăm că se întâmplă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Manipularea nextlevel atinge un nou #nextlevel”