Ludovic Orban, șah-mat pe tema referendumului

Eseța: Ludovic Orban, liderul PNL – cel mai mare partid de opoziție și vehement anti-PSD, le-a dat șah-mat manipulaților pe tema referendumului.

Ludovic Orban

Conform Mediafax, Ludovic Orban, liderul PNL – cel mai mare partid de opoziție și vehement anti-PSD, a declarat:

Particip pentru că referendumul este cel mai puternic instrument al democraţiei. Tema referendumului de azi e una extrem de importantă pentru că e vorba despre cum e constituită celula de bază a societăţii, familia. Mai precis, iniţiativa este de a defini în Constituţie modul în care era definit în legislaţie, felul în care se realizează căsătoria între un bărbat şi femeie. La acest referendum am decis să particip la vot şi să votez da, pentru că sunt un creştin convins şi familist.

Le spun tuturor românilor că acest referendum nu e nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este unul care priveşte cetăţenii, ese un referendum prin care decidem modul în care va funcţiona familia, dacă va funcţiona în sensul creştin, al moralei creştinei. Nu cred că cei care îndeamnă cetăţenii să nu vină la vot fac un bine democraţiei.

Pam pam…

Practic, Ludovic Orban, un achitat, adică un “ne-penal”, ducându-se la vot și votând “da”, tocmai le-a demonstrat manipulaților că nu e “referendumul lui Dragnea, care vrea să scape de pușcărie”.

Dar românii, după ce văd un fake-news, îl molfăie la nesfârșit, chiar dacă li se arată 1001 de dovezi că adevărul arată altfel. Acest referendum este un test al nivelului de educație din România.

Și s-ar putea, din păcate, să avem dovada că ce spunea Băsescu, altul care a votat la “referendumul lui Dragnea”, e adevărat. Ce spunea fostul Președinte? Că “școala românească scoate tâmpiți”.

Karma’s a b*tch

Dar nu-i problemă. Fiecare e liber să facă ce vrea. Fiecare e liber să se informeze de unde vrea și cum vrea. La fel cum fiecare e liber să se lase manipulat de cine dorește. Fiecare e liber să se… pe el de vot.

Eu abia aștept să se întâmple și în România ce s-a întâmplat și în țările “civilizate”. În țările “moderne”.

Abia aștept momentul în care o să se vadă “inutilitatea” referendumului. Și atunci o să le dau cu referendumul peste nas manipulaților.

Nu va dura mult până când unii vor începe să facă modificări pe ici, pe colo, în părțile esențiale. Eventual și prin OUG.

Sau până când unii puțini, dar vocali, vor dori să speculeze politic “drepturile minorităților” și vor începe să promoveze agresiv-obsesiv o agendă care nu e a lor.

Atunci eu voi fi o “celulă” din karma și voi face tot posibilul să le “scot ochii” tuturor orbilor din aceste zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Ludovic Orban, șah-mat pe tema referendumului”