Ludovic Orban e istorie, “haita” revine

Esența: Ludovic Orban pare “mușcat de o haită de buldogi”.

Un pic de istorie recentă

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL la Congresul partidului din data de 17 iunie 2017. El a fost ministru al Transporturilor în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, când prim-ministru era Călin Popescu-Tariceanu. Ludovic Orban s-a “remarcat” în anul 2011 ca fiind singurul care a votat împotriva formării Uniunii Social Liberale (USL).

El a declarat atunci că “Amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democrația din Romania“. Întreb și eu acum, după atâția ani, oare a înțeles ce e cu stânga și dreapta?

Ludovic Orban a fost achitat de acuzațiile aduse de DNA cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Dar să nu uităm că acel dosar l-a împiedicat să mai candideze la Primăria Capitalei (chipurile, din prințipuri).

Ce este interesant, însă, e faptul că înainte de dosarul fabricat de DNA, Orban era împotriva Laurei Codruța Kovesi, iar după ce s-a trezit cu dosar, acesta a devenit un mare iubitor al DNA-ului. Nimic dubios…

Haita latentă s-a trezit

Latura PDL-istă din “noul PNL” pare că s-a trezit după toate eșecurile obținute de partid în frunte cu Ludovic Orban.

Vasile Blaga, fost președinte al Partidului Democrat Liberal (și fost co-președinte al PNL), a declarat după ședința de miercuri 18.07.2018 (la sediul din Modrogan – fostul sediu PDL):

“Am dorit să avem o şedinţă fără o ordine de zi, între colegi, între vechi prieteni, pentru că am dus împreună foarte multe bătălii şi majoritatea care nu sunt în concediu au venit la această întâlnire. Ne interesează partidul, asta am spus-o cu toţii, ne interesează parcursul lui, ne interesează tot ceea ce va face în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale; sigur, vor conta şi alegerile europarlamentare, dar în primul rând alegerile prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD şi astăzi ca un partid stat. Ce ar face dacă ar avea şi prezidenţialele? Avem această obligaţie cu toţii de-al sprijini pe preşedinte pentru a obţine al doilea mandat şi toţi colegii au fost de acord cu lucrurile acestea.”

Sfârșitul lui Ludovic Orban?

Ce putem înțelege din declarația lui Vasile Blaga? Exact ce ne zice:

  • S-au adunat vechi prieteni (PDL-iștii);
  • Ținta lor este anul electoral 2019, în special susținerea lui Iohannis pentru câștigarea celui de-al doilea mandat;
  • PSD va fi inamicul nr. 1 al PNL (cine s-ar fi așteptat la asta?);
  • Și ce nu ne zice direct dar insinuează, Ludovic Orban va fi dat uitării.

Ca să nu mai menționez faptul că la această ședință nu a participat deloc Ludovic Orban. Ba chiar s-a trezit singur în fața jurnaliștilor aflați la fața locului, în timp ce aripa PDL-istă s-a prezentat în “haită”.

PS. Ludovic Orban mai sare să nu ia condamnare? Că uite ce bine a condus partidul sub presiunea dosarelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Ludovic Orban e istorie, “haita” revine”