Liviu Pleșoianu despre ce îi irită cu adevărat pe români

Esența: Liviu Pleșoianu reacționează în urma declarațiilor făcute de Gabriela Firea la un post de televiziune și îi explică acesteia ce îi irită cu adevărat pe români.

Încă o reacție la scandalul Firea-Dragnea

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, scrie pe pagina sa de facebook o scrisoarea publică către Gabriela Firea. Scrisoarea fiind una destul de lungă, mai jos am redat câteva fragmente esențiale:

Despre ce “irită” pe oameni

Stimată doamnă Firea,

Deși n-am vrut să intervin tocmai pentru că mă încăpățânez să NU fac parte din NICIO grupare internă a partidului, afirmațiile dumneavoastră de aseară mă determină să vă adresez aceste rânduri. Pentru că ați repetat public faptul că pe românii care ne-au votat îi ‘irită’ discuțiile despre protocoale, procurori, abuzuri sau stat subteran, mă văd nevoit să vă scriu tot public.

1.Vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniți indirect nici pe jurnaliștii de la Antena 3, din rândurile cărora ați făcut parte, nici pe jurnaliștii de la România TV, nici pe jurnaliștii de la Luju.ro, nici pe toți ceilalți jurnaliști care au riscat și riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor! Și, mai presus de toate, vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniți nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că VOM LUPTA împotriva Noii Securități!

…Cum puteți spune atunci că temele ‘abuzuri, stat paralel, protocoale, noua securitate’ sunt teme care îi ‘irită’ pe românii care au votat PSD!? Practic, ceea ce spuneți dumneavoastră este că toate dezvăluirile jurnaliștilor de la Antena 3, de la România TV, de la Luju.ro și de la alte instituții de presă, că dezvăluirile despre abuzuri ale tuturor jurnaliștilor din România care nu fac parte din aparatul de propagandă al Noii Securități sunt lucruri care… ‘IRITĂ’!?? 

Despre lupta cu securiștii

2.Vă scriu și din rațiuni pur egoiste. Vă scriu pentru a vă cere să nu mă jigniți nici pe mine. Mă lupt fără preget, în prima linie, cu cei mai puternici capi ai Noii Securități. Este modul în care înțeleg să-mi fac datoria față de cei care m-au votat și față de propria mea conștiință! Iar dumneavoastră mă jigniți profund în clipa în care spuneți că ceea ce fac la rândul meu îi ‘IRITĂ’ pe oamenii care ne-au votat! Cu toată dragostea, vă spun că vă înșelați. Ce îi… irită pe oamenii care ne-au votat e tocmai lentoarea cu care se destructurează Noua Securitate, nicicum faptul că se lucrează la această destructurare și că se vorbește public despre această destructurare! 

Despre mitingul împotriva securiștilor

3.Vă scriu pentru a vă întreba de ce erați de acord și de ce militați, alături de mine și de alte CÂTEVA persoane din partid, pentru organizarea unui mare miting al PSD. Atunci când Noua Securitate arunca în luptă tot ce deținea pentru a elimina PSD de la guvernare la doar câteva săptămâni de la alegeri, vă numărați printre puținii lideri PSD care cereau organizarea unui mare miting. Am apreciat foarte mult acest lucru la acea vreme. Însă dacă spuneți ACUM că subiectul ‘Noua Securitate’ e un subiect care îi ‘irită’ pe votanții noștri, de ce doreați miting ATUNCI împotriva Noii Securități? E complet lipsit de logică! 

Despre participarea la mitingul împotriva securiștilor

4.Până la urmă, după mult timp și nenumărate insistențe, mega-mitingul PSD a fost organizat. Sunt nevoit atunci să vă scriu și pentru a vă întreba: DE CE ați participat la marele miting, de sute de mii de oameni, împotriva abuzurilor Noii Securități? Dacă vi se pare că e un subiect ‘iritant’ pentru votanții noștri, de ce ați urcat chiar dumneavoastră pe scenă!?? Să vă mai întreb și de ce au venit atât de mulți oameni la miting? Sau să mă tem că veți prelua clișeul propagandei Noii Securități: ‘au fost aduși cu japca’?!? 

Despre datoria față de români

Suntem datori, faţă de poporul român, să devoalam tot ce s-a petrecut în ţara noastră în ultimii 14 ani, modul în care persoane din servicii, din magistratură şi din afara ţării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părţi din… ‘societatea civilă’. Avem datoria de a scoate la lumina întregul păienjeniş. Acest lucru este absolut necesar nu numai pentru că românii au dreptul să cunoască întregul adevăr, dar şi pentru că lucrurile nu au cum să se schimbe atâta vreme cât structurile şi persoanele care le-au creat îşi păstrează direct sau indirect influenţa şi puterea decizională. E simplu…

Închei aici, cu precizarea că voi reveni cu încă o scrisoare deschisă. Pentru că ați mai făcut câteva afirmații și în ceea ce privește relația noastră cu Bruxelles-ul.

PS. Cum ziceam, sinuciderea politică a Gabrielei Firea a început și nu prea mai poate fi oprită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *