Liviu Dragnea va ceda până la urmă?

Esența: Liviu Dragnea este ținta unor presiuni uriașe venite din toate direcțiile, inclusiv din propriul partid. De ce? Chiar atât de mult deranjează o lege?

Alba-neagra cu legea offshore

Sorin Roșca Stănescu scrie pe corectnews.ro următoarele:

În această sesiune parlamentară se joacă alba-neagra. Legea offshore, cum este denumită, îmbunătățită prin câteva amendamente sau prin ordonanță de urgență, va acționa, pe termen lung, în interesul românilor. Sau nu. Ea ar putea deveni fatală pentru acest popor. Totul depinde de majoritatea parlamentară. Și, finalmente, de Liviu Dragnea.

Sunt următoarele societăți care vor exploata uriașa avere din subsolul Mării Negre: OMV Petrom, Exxon Mobil, Lukoil, Panatlantic, Romgaz, Black Sea Oil&Gas, Petro Ventures și Gas Plus.

Să nu uităm cum a plecat legea offshore din Senat. Ce dezastru era pentru România dacă rămânea așa. Dar, să nu uităm nici că Iohannis a întors legea în Parlament și că oricând s-ar putea modifica în defavoarea României.

Lobby sau…

În același articol, Sorina Roșca Stănescu vorbește despre potențialul economic al României și de presiunile exercitate de șefii companiilor deranjate de modificările aduse legii offshore de către Camera Deputaților:

Două dintre ele – Lukoil și OMV Petrom – au acționariat total sau parțial rusesc. Celelalte nu. Ceea ce înseamnă că Europa Centrală și, de ce nu, chiar și Ucraina ar putea fi în viitor aprovizionate cu gaz românesc. Șefii acestor companii, care sunt unii dintre ce mai puternici oameni ai lumii, pentru că învârt pe degete bugete mult mai mari decât bugetul unei țări medii cum e România, au dezlănțuit iadul. Bat cu pumnul în masa președintelui PSD încercând să obțină concesii. Promit și amenință. Zăhărelul și biciul. O fac direct. Deplasându-se rând pe rând la București. Dar și indirect. Prin ambasadorii celor mai puternice state ale lumii. Sau chiar prin intermediul Guvernelor acestora. Cu titlu de exemplu, peste câteva zile, domnul Rick Perry, ministrul energiei din SUA, va fi prezent și în acest scop la Palatul Parlamentului. Unde va avea loc Summitul celor Trei Mări. Și mai acționează aceste multinaționale și prin intermediul caselor de avocați. Și al firmelor de PR. Care, vezi doamne, fac lobby. În realitate cumpără parlamentari. Sau eminențe cenușii ale unor partide. Așa s-a ajuns la criminala decizie din Senat. Așa s-a ajuns în situația în care cel mai important aliat al PSD – ALDE – să dea în bâlbâială.

Cred că realizăm cu toții care a fost adevărata miză a protestului “diasporei”…și că nu s-a terminat. Abia acum va începe cu adevărat presiunea exercitată asupra Guvernului.

Liviu Dragnea lovit din toate direcțiile

În același articol, Sorin Roșca Stănescu mai afirmă că:

Gurile rele spun că există riscul ca lui Liviu Dragnea să-i fie frântă coloana vertebrală. Tocmai în acest scop. Pentru că miza e uriașă. Sau că el însuși ar fi capabil să cedeze și să scoată la vânzare interesul național. Gurile și mai rele, pe care nu vreau să le cred nici în ruptul capului, afirmă chiar că doamnea Gabriela Firea ar aparține unui grup de interese care vizează prăduirea perimetrului offshore. Și că tocmai în acest scop ea ar fi declanșat jihadul în PSD. Dacă acest scenariu e, Doamne ferește, real vom afla curând. Până atunci, haideți la mitingul lui Chitic!

Întâi România

Recent am afirmat că PSD are șanse foarte mari să câștige alegerile de la anul. Dacă Liviu Dragnea va ceda în cazul legii offshore, sigur nu va mai câștiga PSD-ul nimic. Dar prea puțin contează calculele politice ale unora sau altora. Pentru români contează să avem un viitor frumos, indiferent cum se va numi Președintele sau cine va guverna.

Așa că, indiferent dacă îl placi sau îl urăști pe Liviu Dragnea, legea offshore nu este despre o persoană sau un partid. Este despre viitorul României! Despre viitorul economic al României.

Deci, hai la miting!

Care miting? Întâi România și resursele românești României!

Update: Liviu Dragnea a declarat că nu va ceda!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Liviu Dragnea va ceda până la urmă?”